Ötletek vegán kerti partihoz
2014. június 17. írta: ZöldElla

Ötletek vegán kerti partihoz

Itt a nyár, ami egyet jelent a szabadban evéssel. Akinek van kertje, az nagy valószínűséggel hétvégente a szabad ég alatt költi el az ebédjét vagy vacsoráját, és beizzítódnak a faszenes grillsütők rácsai is. Egy hagyományos kerti partin a vegán ember bizony leginkább csak hagymát, paradicsomot és paprikát tud enni kenyérrel, pedig ennél azért sokkal gazdagabb és ízletesebb lehetőségek vannak.

grill8.jpg— Ó, remek. Ki hívta meg a növényevőt?!

— Hoztam hummuszt... :)

Először a saját ötleteimet osztanám meg, amikhez sajnos nincsen kép, majd az internet adta inspirációkból mutatnék pár képet kedv és ötletcsinálónak.

Az egyik legtutibb étel szerintem a hamuban sült krumpli, amit kókuszzsírba kevert szendvicsporral vagy fűszerekkel ehetünk. Használhatunk hozzá sima kókuszzsírt de akár kókusz margarint is, aminek az elkészítéséről már írtam

Készíthetünk salátákat is, például napraforgó tejföllel készült tzatzikit, babonézes kukorica vagy lila hagymás ecetes lencse salátát.

Grillezhetünk vörösboros páclében áztatott búzahúst, szója szeletet vagy tofut, illetve padlizsánt, cukkinit, paprikát, csöves kukoricát, vagy tököt.

Készíthetünk hummust, avokádó krémet, padlizsán krémet, vörös lencse krémet vagy egyéb növényi krémet, amibe a szeletelt zöldségeket (uborka, répa, paprika, stb.) mártogathatjuk.

De készíthetünk egy friss, élő salátát is, amibe csíráztatott magvakat is tehetünk és nyakon önthetjük egy római köményes napraforgó tejföllel, amihez akár a napon megaszalt krékert ropogtathatjuk.

Zöldséges saslik

(cukkini/sárga, zöld, csíkos/, sütőtök, édes burgonya, gomba, kaliforniai paprika, hagyma)

grill1.jpg

 

Grillezett ananász

(ananász, barna cukor, fahéj)

grill2.jpg

Grillezett padlizsán szelet tekercs

grill3.jpg

 Quinoas babos burger pogácsa

grill4.JPG

 Rizslapba tekert zöldséges tekercs

grill5.jpg

Vegán bbq szósz

grill6.jpg

Lencse pogácsás vegán burger

grill7.JPG

A receptek és a képek forrásoldalai a képekre kattintva érhetőek el!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr656308601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása