Kókusz margarin házilag
2014. február 24. írta: ZöldElla

Kókusz margarin házilag

A mai posztban azt mutatom meg, hogy hogyan lehet otthon, házilag vegán margarint készíteni kókuszzsírból. Amikor áttértem a vegan életmódra, akkor nekem az egyik legnagyobb nehézség a vaj elhagyása volt, mert reggelente többnyire pirítóst szoktam reggelizni. A margarinok felé pedig kevés a bizodalmam, mert nem feltétlenül csak növényi alapanyagból készülhetnek és személy szerint ha tudom, akkor kerülöm a különböző káros anyagok szervezetembe való juttatását.

kokmargfeliratos.jpg

Amint látni fogjuk, hihetetlenül egyszerű elkészíteni, kb. 10 perc alatt készen van és igen változatos módon felhasználható. A natur változatot kenhetjük kenyérre vagy sütésnél használhatjuk, de készíthetünk belőle "fűszervajat" is vagy akár a készen kapható szendvicskrém porokat keverhetjük bele ízesítésként.

Az elkészítéséhez összesen három dologra van szükségünk, mégpedig kókuszzsírra (én kb. 200 grammot használtam), sóra és egy semleges ízű olajra. Arra érdemes odafigyelni, hogy a kókuszzsír állaga puha, enyhén olvasztott legyen mert a túl kemény vagy túl puha kókuszzsírral meggyűlhet a bajunk.


 Remélem mindenkinek sikerül elkészíteni ezt az igazán egyszerű receptet, amit sokoldalúan tudunk hasznosítani vegan konyhánkban. :)

km1.jpg

 

km2.jpg

km3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr15828289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása