Itt a nyár, ami egyet jelent a szabadban evéssel. Akinek van kertje, az nagy valószínűséggel hétvégente a szabad ég alatt költi el az ebédjét vagy vacsoráját, és beizzítódnak a faszenes grillsütők rácsai is. Egy hagyományos kerti partin a vegán ember bizony leginkább csak hagymát, paradicsomot és paprikát tud enni kenyérrel, pedig ennél azért sokkal gazdagabb és ízletesebb lehetőségek vannak.
— Ó, remek. Ki hívta meg a növényevőt?!
— Hoztam hummuszt... :)
Először a saját ötleteimet osztanám meg, amikhez sajnos nincsen kép, majd az internet adta inspirációkból mutatnék pár képet kedv és ötletcsinálónak.
Az egyik legtutibb étel szerintem a hamuban sült krumpli, amit kókuszzsírba kevert szendvicsporral vagy fűszerekkel ehetünk. Használhatunk hozzá sima kókuszzsírt de akár kókusz margarint is, aminek az elkészítéséről már írtam.
Készíthetünk salátákat is, például napraforgó tejföllel készült tzatzikit, babonézes kukorica vagy lila hagymás ecetes lencse salátát.
Grillezhetünk vörösboros páclében áztatott búzahúst, szója szeletet vagy tofut, illetve padlizsánt, cukkinit, paprikát, csöves kukoricát, vagy tököt.
Készíthetünk hummust, avokádó krémet, padlizsán krémet, vörös lencse krémet vagy egyéb növényi krémet, amibe a szeletelt zöldségeket (uborka, répa, paprika, stb.) mártogathatjuk.
De készíthetünk egy friss, élő salátát is, amibe csíráztatott magvakat is tehetünk és nyakon önthetjük egy római köményes napraforgó tejföllel, amihez akár a napon megaszalt krékert ropogtathatjuk.
Zöldséges saslik
(cukkini/sárga, zöld, csíkos/, sütőtök, édes burgonya, gomba, kaliforniai paprika, hagyma)
Grillezett ananász
(ananász, barna cukor, fahéj)
Grillezett padlizsán szelet tekercs
Quinoas babos burger pogácsa
Rizslapba tekert zöldséges tekercs
Vegán bbq szósz
Lencse pogácsás vegán burger
A receptek és a képek forrásoldalai a képekre kattintva érhetőek el!