Rántott töltött szejtán szelet
2014. január 15. írta: ZöldElla

Rántott töltött szejtán szelet

Most egy igazi fehérje bombát mutatok be, úgyhogy ezt nyugodtan el lehet készíteni azoknak, akik állandóan kérdezgetik, hogy "akkor honnan jutsz fehérjéhez/proteinhez"? Egyáltalán nem nehéz megcsinálni bár picit pepecselős, azonban szerintem igen különleges és finom. Pontos mennyiséget sajnos nem tudok megadni, mert ráérzésre kevertem össze a hozzávalókat. Hogy mi is pontosan szejtán vagy más néven búzahús, arról  itt írtam.

toltszej2.jpg

Hozzávalók:
Szejtánhoz

  • tetszőleges mennyiségű szejtán, arra figyeljünk, hogy kb. 1 cm vastag szeletek legyenek
  • tofu (ez ízlés szerint lehet sima, füstölt, ízesített)
  • medvehagyma (olajban eltett) vagy spenót
  • fokhagyma
  • fűszerek ízlés szerint (bors, curry, kardamom, stb.)

 

Panírhoz:

  • 3/4 rész csicseriborsó vagy sárgaborsó liszt
  • 1/4 rész zabliszt
  • 3-4 ek szezámmag
  • víz
  • fűszerek (bazsalikom, fokhagyma granulátum, bors)

Liszt és olaj vagy kókuszzsír is szükséges lesz még.

Tegyük aprítóba a tofut, medvehagymát, fokhagymát, sót és a fűszereket, majd aprítsuk össze. Kóstoljuk meg és ha kell, akkor adjunk még hozzá fűszert. A szejtán szeleteket egy éles késsel vízszintesen vágjuk félbe úgy, hogy ne váljon el egymástól a két szelet teljesen de bele tudjuk tölteni a tofus tölteléket. Ha ketté szeltük a búzahúst, akkor annyi tölteléket tegyünk bele, amennyivel még visszatudjuk hajtani a leválasztott részt. Ezután forgassuk lisztbe és tegyük bele a csicseriborsó/sárgaborsó lisztes masszába. A panírhoz a szárazanyagokat összeöntjük, majd óvatosan annyi vizet adunk hozzá, amitől egy sűrűbb palacsintatészta állagú massza nem lesz. Ebbe forgatjuk bele a már belisztezett töltött szejtán szeleteket és forró olajban egyszerűen aranybarnára sütjük.

toltszej4.jpg

Igazán egyszerű és aránylag gyorsan elkészíthető ételről van szó. Azonban mivel itt pár perc alatt kisül a panír így nem biztos, hogy a szejtán teljes mértékben átsül, emiatt lehet egy picit nyers íze. Ezen a töltés előtt egy gyors olajon pirítással segíthetünk.

toltszej1.jpg

toltszej3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr35758926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása