Mivel még kapható padlizsán, és jól esik egy kicsit a nyarat visszahozni, így érdemes lehet padlizsánkrémet készíteni. Korábban használtunk vajat a padlizsánkrémhez, azonban amióta hanyagolok mindennemű állati eredetű terméket az étrendemből, édesanyám kénytelen volt beújítani. Így született meg ez a padlizsánkrém, ami szerintem übereli a korábbi, vajas verziót. Természetesen elképzelhető, hogy valaki hasonlóan készíti el a padlizsánkrémet, de nekünk ez az elkészítési mód új.
Alapanyagok:
- 3 db közepes méretű padlizsán, meghámozva és kockára vágva
- 3 db közepes fejű vöröshagyma, apró kockákra vágva
- olaj
- fokhagyma
- ízlés szerint fűszerek
Az olajon félig üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt. Összefőzzük, és hagyjuk elpárologni a főzés közben keletkezett gőzt. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és fűszereket. Az egészet turmixgépbe rakjuk, és krémes állagúra összeturmixoljuk. Hagyjuk kihűlni, majd pirítóssal és friss zöldségekkel tálaljuk. Pofonegyszerű és finom! :)