Padlizsánkrém, picit másként
2013. október 09. írta: ZöldElla

Padlizsánkrém, picit másként

Mivel még kapható padlizsán, és jól esik egy kicsit a nyarat visszahozni, így érdemes lehet padlizsánkrémet készíteni. Korábban használtunk vajat a padlizsánkrémhez, azonban amióta hanyagolok mindennemű állati eredetű terméket az étrendemből, édesanyám kénytelen volt beújítani. Így született meg ez a padlizsánkrém, ami szerintem übereli a korábbi, vajas verziót. Természetesen elképzelhető, hogy valaki hasonlóan készíti el a padlizsánkrémet, de nekünk ez az elkészítési mód új.

padkr2.jpg

Alapanyagok:

  • 3 db közepes méretű padlizsán, meghámozva és kockára vágva
  • 3 db közepes fejű vöröshagyma, apró kockákra vágva
  • olaj
  • fokhagyma
  • ízlés szerint fűszerek

padkr3.jpg

Az olajon félig üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt. Összefőzzük, és hagyjuk elpárologni a főzés közben keletkezett gőzt. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és fűszereket. Az egészet turmixgépbe rakjuk, és krémes állagúra összeturmixoljuk. Hagyjuk kihűlni, majd pirítóssal és friss zöldségekkel tálaljuk. Pofonegyszerű és finom! :)

padkr1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr825475871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztrugackij 2013.10.09. 16:16:12

Vajat a padlizsánkrémbe???
Fakés helyett turmixgép???

Mivé lett ez a világ?

Szofi77 2013.10.09. 19:32:25

Imádom, mondjuk én egyben meg szoktam sütni a padlizsánt és úgy teszem bele (meghámozva persze). Milyen kenyér van a
képen? Nagyon jól néz ki!

Pista Bácsi 2013.10.09. 19:40:54

"amióta hanyagolok mindennemű állati eredetű terméket az étrendemből"

Alaposan ellenőrizted, hogy a padlizsán növény gyökerei közé nem keveredett semmilyen állati eredetű bomlástermék? Sőt, a marhatrágyán, gilisztakomposzton nevelt növény is veszélyes egy vegán étrendű emberre!!!

ZöldElla 2013.10.09. 21:17:51

@Szofi77: Jókenyér a márkája, a Lidl-ben szoktuk venni. Ennél csak a magvas verzió a finomabb és nélkülözi az E-számokat. :) Szerintem az egyik legfinomabb kenyér, ami csomagolva kapható. Nem színezett, rozskenyérnek mondott vacak.
www.jokenyer.hu/

tiduj 2013.10.10. 10:22:33

A gôz párolog?...

gazell16 2013.10.10. 11:33:50

@sztrugackij: Jól mondod.
Mit kell variálni ezen az egyszerű kaján ráadásul totálisan mellélőni? Vannak kaják amik megszülettek és úg jók ahogy vannak: PL pirítóskenyér, padlizsánkrém, tükörtojás.
Milyen vaj? Milyen hagyma pirítva? MIlyen kocka? milyen turmix? mi ez?
Ha nem tudod a receptet akkor kitalálhatsz dolgokat de adj neki más nevet.Ez állagában padliszánkrém ugyan de megerőszakoltad az összes alkotóelemét ráádásul hibás az egész. Padlizsánkrémhez tűz kell, szén, kézzel pucolás és só bors hagyma olaj6majonéz. Pont.
Kenyér: Az, lidlben és egészséges.... és nincs tartositva? Hat elmondom: van és tele van E vel. Süssél magadnak házi lisztből vagy vegyél Lipóti pityokásat, az hitelesebb lenne

Attilajukkaja 2013.10.10. 11:35:38

Se a helyesirast, se a jo padlizsankrem elkesziteset nem ismeri a szerzo.

@Pista Bácsi:
Kerlek, ne bantsd a vegakat. :o)

Attilajukkaja 2013.10.10. 11:41:48

@gazell16:
Uff! Nagyon egyetertek a velemenyeddel. De en is szeretek varialni a receptekkel.
Igaz, nem is mondom, hogy az valami tradicionalis dolog lenne.
Mostanaban szeretek egy keves puha kecskesajtot adni a padlizsankremhez.
Annyira mas lesz tole az egesz. :o)

sztrugackij 2013.10.10. 16:28:04

Egyszer kéne csináljak egy jó currys halászlevet!
Mit szóltok?

sztrugackij 2013.10.10. 16:32:01

Azért ne bántsuk a posztolót.
Már a címben jelezte, hogy eltérő receptet fog bemutatni.
Az már más kérdés, hogy nem sikerült eltántorítania a hagyományos módozattól.

VegánHusi 2013.12.17. 17:47:07

Én azt nem értem, hogy az embereknek miért kell ilyen lekezelően és gorombán kifejteniük a véleményüket. Mire jó ez? Lehet, hogy többet kéne meditálnotok, vagy neki kéne kezdeni, ha még nem tettétek meg, mert egy kiegyensúlyozott, boldog embernél nem természetesek az ilyenfajta rosszindulatú megnyilvánulások....

RATrish 2013.12.23. 10:53:12

Ahány ház, annyi szokás. Nem tudom, mi értelme ilyen gorombán megnyilvánulni, ha egyszer egy új verzióról van szó, akkor nyilván nem úgy fog kinézni, mint a legtradícionálisabb. Nem értem, mire fel ez a rosszindulat.

dorothea10 2014.10.23. 12:06:02

Tudom, ez egy régi cikk, de én csak most találtam rá. A padlizsánkrémet én növényi joghurttal kikeverve fogyasztom, és nagyon finom. Most akkor égjek el máglyán?
Szerintem nyilvánvaló, hogy ez egy vegán blog, tehát akinek nem tetszik, hogy a posztoló nem eszik állati eredetű ételt, az menjen máshová osztani az észt.
Egyébként is mi ez a süket duma hogy a padlizsánkrém parázsban készül? Erre van valami törvény? Akinek nincs lehetősége tűzben megsütni a padlizsánját, az ne is egyen ilyet? -.-
süti beállítások módosítása