Vegán "ál Wellington" recept
2013. augusztus 23. írta: ZöldElla

Vegán "ál Wellington" recept

Ez a recept úgy született meg, hogy volt itthon házi szejtánom és rétes tésztám így ebből a kettő összetevőből szerettem volna valami finomat és újat alkotni. Gondolatban összeszedegettem, hogy milyen alapanyagok vannak itthon, mik illenek össze és esetleg mit kéne venni. Ilyenkor agyban mindig sakkozok az összeillő ízekről, állagról és fűszerekről. Szerencsére jól sikerült és nagyon finom lett. A párom nagyon sokszor megdicsérte, hogy milyen finom lett. Lényegében ezt a főztömet dicsérte meg legjobban mióta főzök neki. :)

wellington1.jpg

Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, mutatós és nagyon eteti magát így hamar elfogy. Mindemellett pedig olcsó is, kb. 1000 forintból ki lehet hozni (ha házi szejtánból készíti el az ember).

Hozzávalók:

- 1 rúd (vegán) rétes tészta

- 25 dkg apró kockára vágott búzahús/szejtán

- 1 db piros pritamin paprika apróra vágva

- 1 db nagy fej vöröshagyma apróra vágva

- 3/4 bögre kukorica

- 20 dkg sűrített paradicsom

- olaj

- fűszerek: só, bors, bazsalikom, fokhagyma granulátum, csipetnyi őrölt gyömbér és csipetnyi őrölt kardamom mag

- 1-2 tk szezámmag

wellington3.jpg

Olajon üvegesre párolom a hagymát, majd hozzáadom a búzahúst/szejtánt. Pár percig együtt pirítom, majd a kukoricát és paprikát is hozzáadom. Így kevergetve párolom 1-2 percig majd hozzáadom a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Összekeverem, lefedem, majd 8-10 percig összefőzöm, időnként megkevergetem. Miután összefőtt akkor az tepsire kikészített tészta egyik oldalára, 4-5 cm-re a szélétől egy sávban kiszedem a tölteléket, szépen elegyengetem, majd a tészta üresen maradt felét ráhajtom. A végeit összezárom. A tetejét kevés olíva olajjal megkenem és szeszámmaggal megszórom. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Ha kész, akkor az elzárt sütőben hagyom még állni 5-10 percet. Hagyom langyosra kihűlni, ez után szeletekre vágom és körettel, salátával tálalom.

wellington2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr395471498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása