Last minute ajándékötletek
2018. december 21. írta: ZöldElla

Last minute ajándékötletek

Könyvajánló

Nem mindenkinek megy könnyen a megfelelő ajándékot kitalálni vagy esetleg időhiány miatt az utolsó napokban szerzi be a karácsonyi meglepetéseket.

 zoldella_vegan_eletmod_blog_konyvajanlo.jpg

A karácsony előtti napokban nagyon sok olyan emberrel lehet találkozni, aki még ajándékok után kutat, mert vagy nem volt ideje beszerezni, vagy pedig a karácsonyi ötlet váratta sokáig. Mivel főzni és enni is sokan szeretnek, illetve a könyvesboltok is nyitva vannak hétvégén, ezért egy szép szakácskönyv bárkinek kedves és hasznos ajándék lehet.

Nina Olsson: Kézműves vega burgerek. Zöldségfasírtok, burgerzsemlék, szószok és fűszerek - különleges receptek a nagyvilágból

konyvajanlo_zoldella_nina_olssen.jpgBioenergetic Kiadó 2018.

4990 Ft.

A könyv kemény borítós, az átlag szakácskönyveknél nagyobb méretű, vastag papírra nyomott és 156 oldalas. A bevezetésben a szerző megosztja az olvasóval, hogy szerinte milyen és mitől függ a tökéletes vega burger felépítése, majd pedig a különböző kontinensek (Észak-Európa, Dél-Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika, Ázsia, Egyesült Államok és Latin-Amerika) ízlésvilága szerinti burger pogácsák receptjeit írja le. A receptek alapvetően vegetáriánusok, azonban minden állati eredetű összetevőnél ott van az a növényi alapú összetevő, amivel ki lehet váltani és teljesen vegán ételt készíteni.

A burger pogácsák mellett az adott hamburgerhez illő szósz, illetve feltét is szerepel is szerepel a receptben, így nem nekünk kell kitalálni, hogy mivel együtt együk az adott pogácsát. Hamburgermániásoknak szinte kötelező ez a szakácskönyv.

 

Pap Judit: Ezerízű vegán konyha

konyvajanlo_zoldella_pap_judit.jpgBioenergetic Kiadó 2018.

2990 Ft.

A szakácskönyv A5 méretű puha fedlapos, fényes papírra nyomott, 171 oldalas kiadvány. 7 fejezettel rendelkezik, melyek a szendvicskrémek és mártások, saláták, levesek, tésztaételek, feltétek és köretek, főételek, illetve a desszertek kategóriájára lett felosztva. A receptek hiába növényi alapúak, mégis a magyar konyha sajátosságait, ízvilágát adják vissza. Éppen emiatt azoknak, akik a magyaros ízeket szeretik, de ismerkednének a növényi alapú konyhával, azonban nem tudnak merre elindulni megfelelő első vegán szakácskönyv lehet ez a kiadvány, hiszen nem idegen ízek és alapanyagok szerepelnek a receptekben, hanem a már korábbról ismertek, csak állati eredetű alapanyagok nélkül. Éppen ez adja ennek a receptkönyvnek a sajátosságát, hogy nem ismeretlen vagy nehezen beszerezhető alapanyagokkal dolgozik.

 

Adele McConnel: Vegán szakácskönyv. 100 remek vegán recept a világ minden tájáról

konyvajanlo_zoldella_adele_mcconnel.jpgBioenergetic Kiadó 2018.

3490 Ft

A szakácskönyv az A5 lapméretnél kicsit nagyobb, puha fedlapos, fényes papírra nyomott 174 oldalas. 6 fejezet található benne, mégpedig egy rövid bevezető a növényi alapú étrendről, amelyben a szerző segíti az első lépéseket a növényi alapú étrend felé, illetve a szakácskönyvben is szereplő alapanyagokat ismerteti, írja le. Ezután a következő fejezet a reggelikről és tízóraiakról szól, majd az ebéd kategória jön, ami után a snackek és nassolnivalók kaptak helyet, hogy a főétkezéseket jelentő recepteket ne kelljen üres hassal elkészítenünk. Az utolsó, de nem elhanyagolandó fejezet pedig a desszerteket foglalja magába. A könyvben szereplő receptek alapanyagai között már egzotikusabb, vagy az átlag magyar konyhában kevésbé ismert vagy használt alapanyagok is feltűnnek, így ez a könyv inkább már a növényi konyhát ismerő vagy az új ízek iránt nyitott, kísérletező kedvű személynek ajánlott.

 

Dr. Micheal Greger - Gene Stone: Receptek hogy sokáig élj

konyvajanlo_zoldella_michael_greger.jpgÉdesvíz Kiadó 2018.

4490 Ft

A szakácskönyv nagyobb méretű, puha fedlapos, fényes papírra nyomott 250 oldalas. Ez a kiadvány a Hogy ne halj meg című ismeretterjesztő könyv párja, kiegészítője. Szerzője táplálkozástudománnyal foglalkozik, így a receptek megalkotásánál is az alapanyagok tápanyag tartalmát vették figyelembe. 12 fejezetből áll, mégpedig a néhány egyszerű hozzávaló elkészítése, a reggeli, a rágcsálnivalók, mártogatósok és kencék, a levesek és chilik, a saláták és öntetek, a burgerek, wrap szendvicsek, a csupa zöldség főételek, a babkonyha, a csodás gabonafélék, a köretek, a desszertek és az italok receptjeiből. Ezek mellett pedig a könyvben szereplő receptekből egy 14 napos minta menüsor is helyet kapott a kiadványban. A receptek összetevői között szerepel néhány olyan összetevő, amely egy átlag magyar (vegán) konyhából esetleg hiányzik. Ezt leszámítva azonban a receptek egyszerűek, könnyen elkészíthetőek.

 

Kövess a közösségi médiában is!

fb.png instanak.png yt.png pin.png

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr9114505526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása