Nem én mondtam... 3 film a húsfogyasztásról veganizmus nélkül.
2014. május 30. írta: ZöldElla

Nem én mondtam... 3 film a húsfogyasztásról veganizmus nélkül.

Ebben a bejegyzésben 3 filmet szeretnék figyelembe ajánlani. Mindhárom az élelmiszeriparról, a termelésről és módjáról szól. A nagyüzemi állattartásról, annak módjáról, hatásairól és következményeiről, illetve az óriásvállalatok termelőkhöz, fogyasztókhoz, állatokhoz és kultúrnövényekhez való hozzáállásáról. Mindegyik film hosszabb, kb. 1,5 óra terjedelmű de megéri rájuk szánni az időt mert nagyon sok és megdöbbentő információt hordoznak.

Ami a laikusok és vegyes táplálkozásúak számára jó lehet, az az, hogy egyáltalán semmilyen kötődése nincs a filmeknek a vegán felfogáshoz, gondolkodásmódhoz és hozzáálláshoz. Egyszerűen csak a mai ipari hústermelést és főleg monokultúrát folytató gazdálkodásokat mutatja be, amik hosszútávon nem tesznek jót az embereknek, az állatoknak, a növényeknek és a bolygónknak sem.

Remélem mások számára is informatív és tanulságos lesz ez a 3 dokumentumfilm, illetve megosztásukkal segítik felhívni ismerőseik figyelmét a mai ipari "élelmiszer" előállítás problémáira.

 

Élelmiszeripar RT

 

Megesszük a világot

 

Földlakók – Earthlings

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr886230982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.06.05. 10:03:16

A nagyüzemi növénytermesztés, a fosszilis anyagok korlátlan égetése, a GMO és társaik, a vegyszerezés, a műtrűágyázás ilyenkor persze véletlenül sem kerülnek elő.
Nahát...

De sokáig éljen a vega életmód - vegyszereken.

Óllyyyeeeeee
süti beállítások módosítása