Veganizált bejgli receptek
2013. december 23. írta: ZöldElla

Veganizált bejgli receptek

Holnap itt a karácsony, ami nem múlhat el bejgli nélkül senki számára se. Ez a sütemény kötelező minden család asztalára. Viszont ahány ház, annyi szokás, vagyis annyi recept, így a vegán sütemények között is több recept variáns található. Ebben a posztban tehát a tej-, tojás- és vaj mentes bejgli recepteket gyűjtöttem össze remélem még időben ahhoz, hogy azok, akik eddig nem találtak maguknak megfelelő receptet most megtalálják és meg is sütik, sikerüket pedig a recept megalkotójával is megosztják. :)

La Veganista mákos bejglije

be7.jpgRecept itt.

Magdi narancsos-mákos bejglije

be1.jpgRecept itt.

Fitt Anyuka mákos, illetve diós bejglije

be2.JPGRecept itt.

Gréta mákos bejglije

bee3.jpgRecept itt.

Reni gesztenyés-aszalt meggyes és diós-aszalt barackos bejglije

be6.JPGRecept itt.

Gitta nyers bejglije

be5.jpgRecept itt.

Nyers bejgli

be4.jpgRecept itt.

Én La Veganista receptje alapján készítettem el életem első bejgliét és azt kell mondjam, hogy nagyon finomra sikerült. Így a prototípus után a hétvégén újra elkészítettem tripla adagban, mégpedig mákos, diós és gesztenyés ízűben.

bejgli.jpg

A képen a legelső bejglim látható. :)

Mindenkinek boldog, erőszakmentes ételekkel teli karácsonyi asztalt kívánok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr595623567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RATrish 2013.12.23. 09:52:55

Nagyon gusztusos mindegyik, hirtelen nem is tudom, melyiknek álljak neki :) A Tied is nagyon szép lett! Köszönjük az összeállítást, nagyon jókor jött :) ♥

ZöldElla 2013.12.24. 23:50:12

@RATrish: Örülök, reméltem, hogy ez a fajta poszt is hasznos lesz. :)

Galgóczi Dóra 2014.12.23. 10:44:11

Az én vegán bejlgim receptje (fotót is küldök szívesen, ha kapok hozzá egy címet ahová küldhetem :-))

Karácsonyi vegán bejgli
(Tojás- és tejtermék mentes)

Hozzávalók 4 nagyobb rúdhoz:

Tészta:
35 dkg durumliszt
35 dkg süteményliszt
20 dkg tejmentes margarin vagy kókusz-zsír
2 dkg élesztő
3 evőkanál nád-porcukor
2 banán
1 narancs
6-8 evőkanál juharszirup

Diótöltelék:

25 dkg darált dió
10 dkg nád-porcukor
10 dkg mazsola, egy órán át vízben áztatva
5 dkg vörösáfonya
1 kisebb alma, vagy 1 nagyobbnak a fele
Reszelt citromhéj

Máktöltelék:

25 dkg darált mák
10 dkg nád-porcukor
10 dkg mazsola, egy órán át vízben áztatva
1 kisebb alma, vagy 1 nagyobbnak a fele
Reszelt citromhéj

A narancs héját lereszeljük, belsejét a banánokkal együtt botmixerrel pépesítjük. A cukorral elkevert lisztekhez morzsoljuk a lágy margarint/kókuszzsírt, hozzáadjuk a mixelt gyümölcspépet, a reszelt narancshéjat. Összegyúrjuk, majd fél órán át langyos helyen, utána fél óráig a hűtőszekrényben pihentetjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket: a diósnál és a mákosnál ugyanúgy járunk el, a diót/mákot összekeverjük a porcukorral, a beáztatott mazsolával, a citromhéjjal. Kevés forró vizet öntünk hozzá, végül a reszelt almát is hozzákeverjük. A vizet mindig apránként adagoljuk, nehogy túl híg legyen a massza. Ha elkészült, hűtőszekrényben kihűtjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, egy gyúródeszkára folpackot vagy vékony nejlont terítünk (így könnyű lesz felgöngyölni a rudakat). Négy egyforma részre osztjuk a tésztát. Egymás után kinyújtjuk és töltjük, kettőt a mákos, kettőt a diós töltelékkel. Alufóliával bélelt, kikent tepsire fektetjük a rudakat, oldalukat villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig sütjük, de az utolsó 5 perc előtt kivesszük és megkenjük őket a juharsziruppal. Ezzel még kicsit tovább sütjük/szárítjuk, kivesszük, hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük. Fagyasztható is, ha meg akarjuk óvni magunkat, hogy egyszerre megegyük az egészet.
süti beállítások módosítása