Állati programok - október
2013. október 02. írta: ZöldElla

Állati programok - október

Ezzel a poszttal szeretném elindítani a havi programajánló rovatot, amikor is minden hónap elején megírom azokat az eseményeket, ahova kilátogathatunk. Ezek lehetnek menhelyek, állatmentő csoportok illetve környezetvédelmi szervezetek programjai. Egyúttal egy kéréssel is fordulnék a kedves olvasók felé, mégpedig ha tudnak szerveződő programokról akkor kérem küldjék el nekem program, esemény elérhetőségét mindig az eseményt megelőző hónap végéig, hogy a következő programajánló bejegyzésben szerepelhessen.

Mivel október 4.-én van az Állatok Világnapja ezért több helyre is kilátogathatunk az 5.-ei és 6.-ai hétvégén.

World Animal Day Sml.pngKép innen

2013. október 5. szombat

  • Mindent Az Állatokért Alapítvány szervez felvonulást Oroszlányon a Gazdátlan Állatokért Alapítvány,a Tappancs Állatotthon Alapítvány,és a "Ments meg" állatvédő szervezettel közösen. A felvonulás 14 órakor kezdődik. Részletekért a Mindent Az Állatokért Alapítvány Facebook oldalán lehet érdeklődi. A program itt olvasható.
  • Az Aktion Fair Play nevű szervezet Budapesten a Nyugati Pályaudvarnál lévő kis téren, ahol a "forgó óra" van szervezi a Red Card for Romania!!! nevű eseményt, ami a Romániában zajló tömeges (ezres) kutya mészárlások elleni tiltakozás. A szervezők kérése, hogy mindenki vigyen magával egy piros lepedőt. A tervek szerint fél órás néma csenddel emlékeznek az állatvédők a már legyilkolt állatokra. A csendes demonstráció 16.30-kor kezdődik.
  • A Kukakultúra nevű esemény is ezen a napon kerül megrendezésre. Ezt az Országos Hulladékgazdálkosdási Ügynökség szervezi és országszerte több ponton lehet meglátogatni a hulladékkezelő telephelyeket, illetve láthatják a látogatók bizonyos szemétfajták újrafelhasználását. Az OHÜ Facebook oldala itt található.
  • A Német Dog Fajtamentés Fressnapf Récsei Centernél rendezi meg 10 és 15 között gyűjtögető és gazdikereső napját.

559837_564777473576781_1610227662_n.jpgKép innen

  • k

vilagnap_2013.jpgKép innen

2013. október 6. vasárnap

  • Idén is megrendezésre kerül az Állatok Világnapja alkalmából a szokásos Andrássy úti felvonulás. A gyülekezés 9 órakor van az Bazilika melletti parkolóban, és a felvonulás a Hősök teréig halad végig. A felvonulásra bármilyen állatot lehet vinni, akit pórázon vagy kötőféken vezethető.
  • Ugyanezen a napon a NOÉ Állatotthon Alapítvány is rendezvénnyel készül, így 10 és 15 óra között akár az otthon lakóival és a nagyszerű programokkal. Cím: Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca vége

1378626_10151954219694439_799422134_n.jpgKép innen

  • Az Illatos úti telep a jeles nap alkalmából rendezi meg a "Nyugdíjasok klubja" napot, azaz az idősebb kutyák örökbefogadó napját. 10 órától Budapesten, az Illatos út 23/a szám alatt lehet a kutyákat megtalálni és örökbefogadni.
  • Felvonulást szervez a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület is Szentendrén a Dunakanyar Nagyparkolóban 10 és 13 óra között. Ezzel egyidejűleg délelőtt 9-12 óra között a menhelyen nyílt napot tartanak, ahol közel 150 kutya és 100 cica várja az örökbefogadó családokat. 

2013. október 13. vasárnap

  • Magyar Vegán Társaság szervezésében kerül megrendezésre a Vegán Filmklub, ahol a vegán életmód iránt érdeklődők, illetve vegán életmódot folytatók találkoznak és néznek meg mindig egy adott filmet. A film után kötetlen beszélgetés, tapasztalatcsere és a résztvevők által vitt vegán ételek kóstolása történik. A helyszín a Világcsücsök nevű közösségi színtér (Budapest, Váci út 50. 2-es kapucsengő) és 16 órától 20 óráig ismerkedhetünk a vegán életmóddal.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr735539767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bes3 2013.10.02. 20:58:33

Azt olvastam elôször hogy "Kakatúra" kukakultúra helyett. Kezdtem örülni hogy lesz valami a telibeszart utcákkal a "kedves" szarató kutyatulajdonosokat megneveli tán a rendesebb állatbarát társadalom. Vagy valami ilyesmi.

ZöldElla 2013.10.02. 22:37:04

@bes3: Hidd el igyekszik a rendesebb kutyatartó társadalom nevelni azokat, akik elegánsan elfordulnak és ott hagyják a kutyagumit de ez is elég szélmalomharc. Ez kifejezetten zavar pl. engem is mert undorító belelépni és ha én is fel tudom szedni a kutyám vacsorájának reinkarnációját akkor más ember is képes lehet(ne) erre, hogy a saját kutyája után összeszedje amit kell.
süti beállítások módosítása