Egy nap, ami csak a delfineké volt
2015. február 18. írta: ZöldElla

Egy nap, ami csak a delfineké volt

Egy nappal a nemzetközi ünnep, vagyis a Valentin-nap / Bálint-nap előtt, 2015. február 13-án került megrendezésre a világ számos pontján a World Love for Dolphins Day. Az esemény célja, hogy a japán konzulátusok vagy delfináriumok előtt az emberek kifejezzék nem tetszésüket a japán Taidzsi városában zajló bő fél éves delfin holokauszt iránt.

bp.jpg

Minden év szeptember 1-én kezdődik ez a szégyenteljes esemény és a következő év márciusáig tart. Ezalatt több delfinfajta közel 2000 egyedét tervezik meggyilkolni, illetve a kiválasztott egyedeket a delfináriumok számára örök rabságra kárhoztatni. A 2014/15-ös szezonban eddig 780 delfin életét vagy szabadságát vették el. Az egész szégyenteljes tevékenység a delfináriumok delfinutánpótlása miatt történik, ugyanis a delfináriumok a mostoha körülményei között a tengeri emlősök nagyon fiatalon meghalnak a különböző betegségek, illetve a depresszió miatt.

Nem ritka jelenség az sem, hogy a szabadon befogott egyedek a rabságban öngyilkosságot követnek. Képesek arra, hogy ne vegyenek többé levegőt és lényegében saját magukat fojtják meg, illetve addig verik magukat a medence falához, amíg olyan súlyos belsősérüléseik nem lesznek, amikbe belehalnak. A delfinhús fogyasztásának szokássá alakítása és igénykeltése ennek a mészárlásnak a mellékterméke, ugyanis nem tradíció a delfinhúsfogyasztás Japánban, hanem a mészárosok akarják profitot termelve eladni a holttesteket. Azért nem engedik el a delfináriumok számára nem megfelelő egyedeket, mert akkor a delfincsaládok figyelmeztetik egymást és elkerülnék Taidzsi vizeit, amivel megnehezítenék a humanoidok "munkáját". 

1623668_678356728925120_6637084483789793495_n_1.jpg

Bizonyítottan nem tudják eladni az áldozatok húsát, hiszen óriási raktárakban kénytelenek tárolni a holttestdarabokat, amiknek szavatossága kb. 10 hónap. Ezután az idő után japán iskolákban, kórházakban és idősek otthonában szolgálják fel az igen magas higanytartalmú, tehát mérgező húsokat és az azokat elfogyasztók tiltakozni se tudnak a szándékos mérgezés ellen. A delfinhús mérgezettségét japán tudósok is bebizonyították, köztük Dr. Tetsuya Endo is, aki a Hokkaido University kutatója.

A budapesti demonstráción ismét vegyes korosztály képviseltette magát a tizenéves kamaszoktól az idősebb korosztályig igen vegyes volt a megjelentek kora. Külön öröm, hogy a kamaszok saját, belső indíttatásból jöttek el és nem azért mert anyuci vagy apuci lelkes aktivista és kötelező családi programként elcibálta a gyerekeket. Ez biztató jel és remélhetőleg egyre több fiatalban tudatosul majd, hogy bizony felelősséggel tartozunk a környezetünkért és a bolygónkért. (A delfinekért és bálnákért való demonstrációk békések, erőszakmentesek, így gyerekek is részt tudnak rajta venni.)

Amióta én kijárok a delfinekért való demonstrációkra most első alkalommal történt meg, hogy a Sea Shepherd magyar aktivistáját a demonstráció alatt fogadta a Magyarországi Japán Nagykövetség. Sajnos nem a nagykövettel, hanem a nagykövetség egyik dolgozójával tudta csak közölni a demonstráció résztvevőinek az üzenetét, mégpedig, hogy a nemzetközi bojkott a japán termékek iránt addig tart, amíg Japán folytatja a tengeri emlősök mészárlását. Bizonyított tény, hogy a japán gazdaság gyengül, érződik a japán termékek bojkottja és ez aggasztó jelenség a japán gazdaság szereplői számára. De ha Japánnak megéri egy egész országot a lejtőn tartani kb. 300 gyilkos miatt, akkor megérdemli a helyzetet, amibe belekerült. Én továbbra se veszek semmit, ami japán, pedig például a selyemtofuból szinte csak japán importot lehet itthon kapni és ez az összetevő több vegán ételben is alapanyag.

A következő delfinekért szóló demonstráció 2015. június 6-án lesz. Az esemény oldala Facebook-on itt található.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr547184949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hippi Kriszta · http://piarium.blog.hu 2015.02.19. 15:36:03

Szörnyű, ami a delfinekkel történik. Pedig érző szívű, szerető állatok! Nem akarnak bántani senkit! Együtt élünk ezen a csodás bolygón, ne bántsuk hát egymást. Szeretet és béke!
süti beállítások módosítása