Nagyban hasítunk a nyárban és lassan kezdi hozni a formáját az évszak is, hiszen az előrejelzések szerint jönnek a 30 fok feletti napok. Ha pedig meleg, kánikula van, akkor fokozottan oda kell figyelni a napi folyadékmennyiség bevitelére. Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a szervezetünk számára a legideálisabb a tiszta víz.
A cukros, ízesített, tartósítószeres, sűrítményes üdítőket, leveket én személy szerint igyekszem kerülni és csak tiszta vizet inni. Azonban néha unalmassá válik a víz íze is (tudom, hogy hivatalosan ízetlen a víz de én ezzel vitatkoznék), így arra gondoltam, hogy összeszedek pár gyümölcs alapú nyári frissítőt, amivel a szervezetünket is kicsit felrázhatjuk a nagy hőségben.
Görögdinnye jeges víz
Daraboljunk fel egy görögdinnye szeletet, fagyasszuk le, majd alkalmasint dobjuk bele a vizünkbe és hagyjuk, hogy picit átjárja a vizet a kiolvadó dinnye íze.
Görögdinnyés frissítő
A következő ital fő alkotóeleme a görögdinnye, de szükségünk lesz még agave szirupra, 1 db lime/citrom levére, szódavízre és jégre. A jég kivételével tegyünk mindent egy kancsóba és turmixoljuk össze.
Krémes mangó smoothie
A mangó nem egy elterjedt gyümölcs nálunk de isteni finom. Amire szükségünk lesz az 2/5 rész mangó, 1/5 rész barack, 2/5 rész kókusz tej és ízlés szerint agave szirup.Tegyünk mindent turmixba és egyszerűen turmixoljuk össze,
Szedres limonádé
6 bögre víz, 3 bögre szeder, 2/3 bögre citromlé, ízlés szerint agave szirup és citromkarikák. A szedret egy bögre vízzel tegyük a turmixba és turmixoljuk össze, amíg össze nem pürésedik. Ezután egy szűrőn szűrjük le, hogy megszabaduljunk a magoktól. Ezután adjuk a szederpéphez a maradék hozzávalót és keverjük jól el.
Rózsavizes limonádé
Ehhez a különleges limonádéhoz 2 bögrényi (kb. 8-10 db) lime/citrom levére, 3 ek rózsavízre (lehet több is), 8 bögre vízre, ízlés szerinti agave szirupra van szükség. Tegyük a kancsóba a lime/citromlevet, rózsavizet és agave szirupot, majd keverjük össze. Ez után adjuk hozzá a vizet, végül citrom szeletekkel, rózsaszirommal és jéggel díszíthetjük.
Gyömbéres-mentás jeges tea
Ehhez 480 ml-nyi mentalevélre, 2 liter vízre, 2,5 cm-es gyömbérdarabra és ízlés szerinti agave szirupra és citromlére lesz szükség. Picit törjük meg a mentaleveleket, karikázzuk fel a gyömbért és a felforralt vízzel öntsük le. 5-10 percig hagyjuk ázni, majd szűrjük le és adjuk hozzá az agav szirupot és a citromlevet. Hűtsük le és jéggel szolgáljuk fel.
A forrásoldalak a képekre kattintva érhetőek el.