Egy hosszúszárnyú bálna megmenekülése - videó
2014. április 05. írta: ZöldElla

Egy hosszúszárnyú bálna megmenekülése - videó

Az eset még 2011. nyarán történt a Cortez-tenger vizein de olyan megható, hogy muszáj vagyok megosztani. Michael Fishbach családjával és néhány barátjával együtt hajózott ki és életük egyik legnagyobb élményében volt részük. Megmentették egy fiatal hosszúszárnyú bálna életét, akinek a farokuszonyára cápaháló tekeredett, ami ráadásul feltépte a bőrét a farkán és egy darabot levágott a hátsó uszonyából. Fishbach-ék először halottnak hitték, de amikor a bálna mellett voltak, akkor Valentina életjelet adott. Fiscbach a vízbe ment és elkezdte lehámozni a bálna uszonyáról a hálót. Fishbach tudatában volt annak, hogy a sérült és rémült cet ijedtségében akár meg is ölhette volna, azonban fontosabbnak tartotta eltávolítani a hálót a tengeri emlősről, mint a saját életét félteni. Valentina megmentése és hálája a lenti videón látható. A videó végén látható jelenet csodálatos. (A videón a kommentár angol de nyelvtudás nélkül is érthető, hogy mi történik ha esetleg valaki nyelvtudás hiányában nem akarná megnézni. Megbánná. ;))

A fiatal hosszúszárnyú cetre a helyi halászok hálója akadt rá. Sajnos napjaink tengeri halászatában szívesen használják az akár több száz méter hosszú hálókat, amikbe olyan fajok egyedei is beleakadnak és meghalnak, akik nem szerepelnek a halászandók listáján. Ők, a járulékos fogás teszik ki a fogott mennyiség durván 80%-át. Többnyire hallisztnek darálják be őket.

bl6.jpg

bl5.jpg

bl1.JPG

bl4.jpg

bl3.JPG

bl2.jpg

bl7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr995941512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.04.05. 16:53:06

Borzasztó,hogy pusztulnak el a bálnák.
süti beállítások módosítása