Palacsintatorta
2014. február 28. írta: ZöldElla

Palacsintatorta

Ki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet. :) Nemrég volt a páromnak a szülinapja, és őszintén szólva semmi ihletem nem volt arra vonatkozóan, hogy milyen tortát kéne neki készíteni. Ő egyáltalán nem nagy sütis, így olyan megoldást akartam találni, aminek ő is örül, és meg is eszi, nem pedig 1,5 héttel a szülinapja után a kukában landol a torta. Így jutottam arra az elhatározásra, hogy akkor egy meggyes, mákos, csokis palacsintatortát készítek neki.

pt1.jpg

Nagyon egyszerű, és igen látványos az eredmény szerintem, és pik-pak el is tűnik. :) Attól függően, hogy milyen magas "tortát" szeretnénk készíteni süssünk 20-30-40 db palacsintát.

Én ezt a receptet használtam (18-20 db palacsinta lett ebből):

  • 150 g fehér tönkölyliszt
  • 100 g zabliszt
  • 30 ml olaj
  • csipet só
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 0,5 l szénsavas víz

Ha megsütöttük a palacsintákat, akkor elkezdhetjük rétegezni a tortát, amihez szükségünk lesz még csokira, mákra és meggylekvárra.

A mákos töltelékhez 3 összetevő kell:

  • darált mák
  • porcukor vagy édesítőszer
  • kevés növényi tej

Tegyük egy kis edénybe a mákot és az édesítőszert, keverjük össze, majd ezután adjunk hozzá annyi növényi tejet, hogy "vizes homok" állagú legyen a massza. Ezután pár percre tegyük fel, és főzzük össze. Ha esetleg megszaladt a kezünk, és a kelleténél több növényi tejet adtunk a mákhoz, akkor se essünk kétségbe, hiszen csak meg kell várnunk, amíg elfő a folyadék. Ilyenkor ne felejtsük el sűrűn megkeverni a masszát, hogy ne égjen le.

A csokihoz szintén 3 összetevő kell:

  • megolvasztott kókuszzsír
  • kakaópor (cukrozatlan)
  • növényi szirup (lehetőleg agave)

A megolvasztott kókuszzsírba tegyük bele a kakaóport és az agave szirupot, és egyszerűen keverjük jól össze. :)

Ha mindennel kész vagyunk, akkor kezdhetjük is az összerakást. Palacsinta - csoki - palacsinta - mák - palacsinta - meggylekvár - palacsinta, és folytatódik a sor a csokival, stb. :) Ha készen vagyunk, akkor érdemes még 1-2 órára hűtőbe rakni a kész palacsintatortát.

 pt2.jpg

pt4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr525828543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása