Ideiglenes befogadók kerestetnek I.
2013. október 04. írta: ZöldElla

Ideiglenes befogadók kerestetnek I.

Mivel a magyar állatvédelem azért létezik, mert vannak olyan civil emberek, akik az állatok mentésének szentelik az életüket és pénzüket ezért folyamatosan ideiglenes befogadókra van szüksége az általuk alakított csoportoknak, szervezeteknek, alapítványoknak. Jelenleg Magyarországon nem kapnak állami támogatást az állatmentéssel- és védelemmel foglalkozó szerveződések. Mindent az állatszerető emberek és állatokat mentő tapasztalt szakemberré váló egyének finanszíroznak illetve adományoznak. Egy-egy mentett állat oltási programját, ivartalanítását vagy gyógykezelését nem egyszer majdhogynem kalapozással szedik össze és élnek egyik napról a másikra úgy, hogy több tíz ha nem száz élőlény mindennapi betevőjét, gyógykezelését és életét kell biztosítaniuk addig, amíg nem találnak számukra befogadó családot.

Sok esetben előfordul, hogy meg van a szükséges összeg egy-egy állat megmentésére de nincs hely, ahova vihetnék. Emiatt folyton ideiglenes befogadókat keresnek az állatok számára. Ha az életritmusod miatt nem lehet hosszútávon háziállatod de értesz egy-egy fajhoz vagy fajtához és néhány napra/hétre/hónapra be tudsz vállalni egy kis életet, akkor azzal rengeteget tudsz segíteni. Egyes esetekben a szervezet tudja állni az állat orvosi költségeit és élelmét, neked csak a helyet kell biztosítanod de ez nem minden csoportra, szervezetre, alapítványra jellemző. Így ha bevállalod az ideiglenesezést akkor előtte pontosan beszéld meg mindig a részleteket.

Akkor lássuk is, hogy milyen csoportok, szervezetek keresnek ideiglenes befogadókat.

Magyar Tengerimalac Védő Egyesület

Bármennyire is hihetetlen de bizony rágcsáló barátaink is mentésre szorulnak. Az egyesület 2012. januárjában jött létre hivatalosan és célja a rossz körülmények között tartott tengerimalacok mentése, majd gazdihoz juttatása. Emellett céljaik között szerepel a kulturált tengerimalac tartás népszerűsítése, ideiglenes befogadói hálózat kiépítése és a felelőtlen szaporítók megállítása.

Honlapjuk itt, míg Facebook oldaluk itt elérhető.

534248_342658012537208_681215314_n.jpgA kép a Magyar Tengerimalac-védő Egyesület Facebook oldaláról származik.

Állatmentő Szolgálat Alapítvány

Vagy másik nevén az Állatmentő Sereg nevű csoport 2012. májusában alakult meg. Tagjai olyan aktivisták, akiknek szívügye a bajba jutott állatok mentése. Feladatköreiben a következőket határozta meg a csoport: állatkínzások, bántalmazások áldozatainak mentése és gyógykezelése, illetve ideiglenes vagy végleges elhelyezése; a felelősségteljes állattartásra való figyelemfelhívás és menhelyeken való munkálatokban, felújításokban való segédkezés. Tevékenységük alapja a szociális elkötelezettség. A kóbor állatok ellátása nem tartozik a feladatköreik közé így csak a chip leolvasásában tudnak segíteni, az állat elhelyezésében nem.

Facebook oldaluk itt található. Több feladatkörre is keresnek ideiglenes befogadókat.

allatcedosereg1.jpg
Kép innen

allatcedosereg2.jpgKép innen


allatcedosereg3.jpg

Kép innen

Mindent Az Állatokért Alapítvány

Az alapítvány az oroszlányi gyepmesteri telepre kerülő kutyákat fotózza, hirdeti, menti, azaz a bekerülő kutyák számára ideiglenes és végleges gazdikat keres. A kutyák első oltásukat megkapva bechipezve kerülnek ki a telepről, amit adományokból tudnak kifizetni. A lelkiismeretes és lehetetlent nem ismerő személyeknek hála erőt meghaladó munkájuk miatt ritkán kerül sor altatásra de sokszor rezeg a léc. Épp emiatt keresnek ők is folyamatosan ideiglenes befogadókat a telepen lévő kutyák számára.

Facebook oldaluk itt található.

oroszlany.jpgKép innen

Állatvédőrség

Az Állatvédőrséget 2009. végén hozta létre Cerberos Állatvédő Egyesület és a Fehérkereszt Állatvédő Liga kooperációja. Céljuk egy olyan szövetség létrehozása volt, amelyben az állatkínzásos bűncselekményt a bejelentéstől kezdve az elkobzáson át a feljelentésig, majd az állat rehabilitációja utáni örökbeadásig végigkísérni, segíteni. (1) A szervezet céljai között szerepel az állatkínzások számának visszaszorítása, az állatok érdekképviselete, a kóbor állatok szaporulatnövekedésének megállítása azaz ivartalanítás és a fiatalok felelős állattartásra való nevelése.

Honlapjuk itt, Facebook oldaluk itt található.

532703_393010020711548_2057661026_n.jpgKép innen

Ha ideiglenes befogadók szeretnénk lenni jól gondoljuk át mert onnantól kezdve, hogy hozzánk kerül egy mentett állat, aki az esetek többségében mind lelkileg, mind testileg meggyötört felelősséggel tartozunk érte és nem mondhatjuk azt 2 nap után, hogy bocsi de akkor mégse vállalom. Ha nincs tapasztalatunk, időnk, megfelelő helyünk akkor sok minden mással támogathatjuk az állatvédők munkáját, akik hangsúlyozom, hogy szabadidejüket, energiájukat és pénzüket teszik bele abba, hogy életet mentsenek. Így nekik se nem kell, se nem kötelességük helyettünk vállalni a felelősséget ha találunk egy árvát. Ez utóbbi ide nem illő megjegyzést azért írtam le mert sokszor éri vád az állatvédőket, hogy nem segítenek pedig ez nekik kötelességük. Nem, nem az mert ha nincs hely, pénz vagy élelem akkor nem tudnak segíteni. A magyar állatvédelmet és mentést az állam semmilyen formában nem támogatja jelenleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr645539728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása