Áfonyás muffin
2016. március 23. írta: ZöldElla

Áfonyás muffin

Számtalanszor előfordul, amikor az ember megkíván valami édességet és már perceken belül enni akarja. A muffinok pont amiatt szuperek, mert gyorsan és könnyen elkészíthetőek.

 

A napokban rám is rám tört a valamit sütni kéne de ne legyen túl pepecselős érzés, úgyhogy elővettem egy szuper egyszerű muffin receptet, amit még a rongybaba konyha nevű blogon találtam.

7_10.jpg

Lehet, hogy most felvetődik valakiben, hogy miért osztok meg nem saját receptet, de úgy gondolom, hogy ha van egy jól bevált receptje valakinek, akkor nekem nem kell feltalálnom a spanyol viaszt csak azért, hogy magaménak mondhassak egy újabb receptet. A plágiumot pedig inkább elkerülném. :)

A muffinokra én cukormázt kentem, ez tűnt a legegyszerűbb és leggyorsabb toppingnak. Kissé talán túl cukros lett, de alkalmanként ez belefér, ha a mindennapokban mérsékelten vagy egyáltalán nem fogyasztunk cukrot. (Amúgy mindenkinek ajánlom William Dufty Cukor Blues című könyvét.)

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 75 g olaj (én simán napraforgó olajat használtam)
  • 2,5 dl növényi tej (én saját készítésű kókusztejet használtam)
  • áfonya (fagyasztottat használtam)

A száraz összetevőket és az áfonyát összekeverem,  majd az olajat és a növényi tejet is hozzáadom és masszává dolgozom össze. Formákba rakom és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütöm.

A cukormázhoz fél citrom levét kifacsarom és annyi porcukorral keverem el, amitől egy sűrűbb masszát kapok. Ha a muffinok kihűltek, akkor megkenem a tetejüket és hagyom, hogy a cukormáz megszilárduljon.

Alapreceptnek szerintem tökéletes és igény szerint variálható az ízesítés. Korábbi muffinos bejegyzésem itt olvasható, amiben csokis-mákos-meggy lekváros, csokis-eper lekváros és csokis-körtés-jamaikai rumos muffinok találhatóak. 

 Ha tetszett a poszt és érdekelnek a veganizmussal kapcsolatos témák, akkor kövess Facebookon , Instagramon,  YouTube-on és Twitteren is!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr978518336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csenge Anna 2016.04.24. 15:42:19

Istenien néznek ki, a kedvenc ízem az áfonya! tuti elkészítem!

BéLóg 2016.06.21. 00:34:54

Miért nem tudok a "hímiparos" bejegyzéshez hozzászólni?

ZöldElla 2016.06.26. 21:36:45

@BéLóg: Mert úgy döntöttem, hogy nem hagyom szét trollkodni azokat a posztokat, amelyek az emberek általi állatkínzásokat mutatják be. Ezért.
süti beállítások módosítása