Megérkezett a nyári hőség, ami azt is jelenti, hogy itt a fagyi szezon. Jelenleg azonban kevés helyen lehet tisztán növényi összetevőkből készült fagylaltot venni Budapesten. Igaz, hogy jó esetben lehet gyümölcsfagylaltot találni azokban a fagyizókban, ahol helyben készítik a hideg nyalánkságot, viszont többnyire csak 2-3 íz közül lehet választani, ami szerintem siralmasan kevés. Ezért gondolom úgy, hogy érdemes begyűjteni pár fagylaltreceptet, amiket saját ízlésünk szerint tudunk alakítani és elkészíteni.
A legegyszerűbb vegán fagyi banánból készíthető el. Fel kell karikázni a banánt, betenni a fagyasztóba és ha megfagytak a banánszeletek, akkor ízlés szerint más gyümölccsel össze kell turmixolni és már ehető is a vegán fagylalt. :)
A banános alaprecept mellett vannak még kókusz-, szója- és mandulatej, kesu dió és mandula alapú fagylaltreceptek is, így egyáltalán nem lehet azt mondani ez esetben sem, hogy a vegán konyha szegényes lenne a fagyi variánsokat illetően. Ezer mód és ezer recept létezik, határ a csillagos ég. :)
Fügés, kókuszos és szedres fagylalt (angol)
Vanília fagylalt (magyar)
Kókusz fagylalt (angol)
Mangós-kókusztejes fagylalt (angol)
Rebarbarás fagylalt (angol)
Meggyes fagylalt (magyar)
Csokoládés szójatejes fagylalt (angol)
Mangó fagylalt (angol)
Banános-földimogyoróvajas jégkrém (magyar)
Mentás csokidarabkás fagylalt (angol)
Remélem sikerült ötletet adnom és megmutatnom, hogy a vegán, tisztán növényi alapanyagokból készült fagylaltokban is rengeteg lehetőség van. Emellett igen finomak és cukor helyett növényi szirupokat, kókuszvirág cukrot vagy datolyát használva 100%-osan bűntudat mentesen élvezhetjük a jeges édességet és a bikiniformánk miatt se kell aggódnunk. :)
A receptek és a képek forrásoldalai a képekre kattintva érhetőek el!