Karen az elefánt "Draw my life" videója
2014. március 08. írta: ZöldElla

Karen az elefánt "Draw my life" videója

A youtube-on csatornátvezető vloggereknél az utóbbi hónapokban megjelentek a "draw my life" videók, ami azt jelenti, hogy egy táblafilccel írható fehér táblára lerajzolják nagy vonalakban az életüket, utána pedig alámondják, hogy éppen mit ábrázolnak és milyen esemény történt akkor. Ezt a típusú videót ragadta meg a PETA és használta ki, hogy Karen, a cirkuszi elefánt életét lerajzolja.

Karen 1969-ben szabadon született Thaiföldön, ahonnan körülbelül fél éves korában rabolták el és verték láncra, hogy az amerikai Ringling Brothers Cirkuszban kényszerítsék rabszolgasorsra. Az elefántok idomításánál a két leggyakoribb ösztönző eszköz az ankus, ami lényegében egy fémkampó és az elektromos sokkoló.

Karennel együtt csak a Ringling Brothers Cirkuszban 15 lelkileg és testileg megtört elefánt vegetál, akiket természetüknek és fiziológiájuknak ellentmondó mutatványokra kényszerítenek.

Karen adatai itt.

A videó végén arra kérik az embereket, hogy NE menjenek állatokat használó cirkuszokba!

 Az, hogy ez a rajzos videó nem a PETA egyik érzelmeket manipuláló túlkapása, mi sem bizonyítja jobban, mint a lenti felvétel, amin az említett cirkusz elefántjai és idomárjai láthatóak.

Budapesten a legközelebbi cirkuszi állathasználat elleni demonstráció 2014. március 15.-én lesz 16.30-kor a Pólus Centernél (Bp. 1152, Szentmihályi út 131.). Az esemény oldala itt elérhető. Aki úgy érzi, hogy egyet nem értését fejezné ki az állatok cirkuszi kihasználása ellen, akkor csatlakozzon az eseményhez és személyes jelenlétével is támogassa majd jövőhét szombaton az erőszakmentes, állat nélküli cirkuszt támogatókat.

A cirkuszokkal kapcsolatos korábbi posztok itt és itt elérhetőek. A második linkelt posztban az egyik videón a magyar Richter cirkusz vezetőjének kezében látható használat közben az ankus.

A PETA Ringling Brothers Cirkusz elefántjaiért folytatott kampány oldala itt érhető el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr375850034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.03.09. 13:21:43

A PETA elmehet a jó kurva anyjába. És akkor még finom voltam.
süti beállítások módosítása