Vegán bundáskenyér
2013. augusztus 28. írta: ZöldElla

Vegán bundáskenyér

Nagyon szerettem a bundás kenyeret így a vegán étrendre váltásnál ez volt az egyik étel, amit nagyon sirattam magamban. De hát mindennek ára van, jelen esetben az, hogy nem támogatom a tojás ipart, ami mind a tojótyúkokat kihasználja illetve a kakas csibéket pár órás korukban megsemmisíti (szó szerint). Szóval "elővettem" a jó öreg Guglit és beírtam a keresőbe, hogy "vegán bundás kenyér recept" és mit ad az internet minden zegzugát belátó alkalmazása? Hát persze, hogy a receptet, amit itt lehet megtalálni.

Személy szerint nagyon hálás vagyok a recept leírásáért mert nagyon egyszerű és finom ételről van szó. Lényegében csicseriborsó vagy sárgaborsóliszt az alap, amihez ízlés szerint fűszereket adhatunk illetve annyit vizet kell hozzá keverni, hogy a massza palacsintatészta állagú legyen. Én amikor csináltam akkor pont annyi olajban sütöttem, hogy éppen csak elterült az olaj a serpenyő alján így nem tocsogtak a kenyerek az olajtól hanem pont jók lettek.

 

bundaskenyer.jpg

 

Egyáltalán nem bonyolult és nem kerül több időbe elkészíteni, mint a tojásos verziót, viszont - szerintem - sokkal finomabb. Friss zöldségekkel és esetleg egy jó fokhagymás-borsos magtejföllel isteni reggelit/tízórait készíthetünk és ehetünk. :)

Kövess a közösségi médiában is!

fb.png pin.png
instanak.png yt.png

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr965471876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2015.10.21. 21:56:09

Elnézést a késői hozzászólásért, de az

"a kakas csibéket pár órás korukban megsemmisíti (szó szerint)"

kijelentés nagyfokú butaságról árulkodik.

A tojás EGYETLEN petesejt egyetlen "beleprogramozott kóddal", azzal hogy osztódjon, de semmiféle tudattal nem rendelkezik még. Sőt, kb. pontosan ugyanannyi tudattal rendelkezik, mint a magtejfölödhöz felhasznált magok, amik ugyanazt a funkciót töltik be, mint a tojás (ők is szimpla petesejtek), de te kettős mércét alkalmazva valamiérta napraforgó- vagy egyéb olajos magvak ízzé-porrá zúzását nem tekinted gyilkosságnak :)

Pont ugyanilyen szempontok szoktam kinevetni azokat az abortuszellenzőket is, akik a sokszor még csak sejtcsomóként létező magzat "megölését" emlegetik - mindig megkérdezem tőlük hogy ha ennyire a szívükön viselik és kardoskodnak a magzati jogok mellett, merthogy már akkor bizony élnek, akkor hogyhogy ők maguk is a születésük napját tekintik születésnapnak, és nem azt a napot, amikor anyuék dugtak :)))

eddie dean 2016.04.13. 15:38:00

@Void Bunkoid: Látom nem sokat tud a tojásiparról, de akkor kezdjük az elején...Pontosan mi is a butaság?youtu.be/BQ5qAfyUuWE

Aranyu 2016.12.22. 22:31:29

Kedves @Void Bunkoid:
Nos, azért tekintik az emberek a születésük napját a születésük napjának, mert akkor születtek meg az édesanyjuk méhéből a kül világra.
Vannak olyan népek, akik a fogantatás idejét tekintik születés napnak, de az nem annyira nyilván való dátum, mint a születés napja. Mivel általában az emberek nem a "dugás" pillanatában lesznek várandósak, hanem elképzelhető, hogy 72 órával később termékenyül meg a petesejt, és ezt igazán senki nem tudja, ha csak nem mesterséges megtermékenyítésről van szó.
Tehát kedves ... amikor egy nő abortuszra megy, akkor általában már nem csak egy sejt csomóról beszélünk, hanem nagyon sok esetben embrióról, hiszen ma Magyarországon az abortuszt a 11-ik hét 6-ik napjáig végzik, és ilyenkor bizony, már pont olyan a szerinted csak sejt csomó, mint egy igazi ember, csak éppen nagyon picike.
De, ha tovább akarok kötekedni, akkor mi, mindannyian sejt csomók vagyunk, hiszen sejtek milliárdjaiból tevődünk össze. A magvakról nekem is az a véleményem, hogy ilyen alapon magvakat se fogyasszunk, mert a növények is igen is élnek.
süti beállítások módosítása