Nagyon szerettem a bundás kenyeret így a vegán étrendre váltásnál ez volt az egyik étel, amit nagyon sirattam magamban. De hát mindennek ára van, jelen esetben az, hogy nem támogatom a tojás ipart, ami mind a tojótyúkokat kihasználja illetve a kakas csibéket pár órás korukban megsemmisíti (szó szerint). Szóval "elővettem" a jó öreg Guglit és beírtam a keresőbe, hogy "vegán bundás kenyér recept" és mit ad az internet minden zegzugát belátó alkalmazása? Hát persze, hogy a receptet, amit itt lehet megtalálni.
Személy szerint nagyon hálás vagyok a recept leírásáért mert nagyon egyszerű és finom ételről van szó. Lényegében csicseriborsó vagy sárgaborsóliszt az alap, amihez ízlés szerint fűszereket adhatunk illetve annyit vizet kell hozzá keverni, hogy a massza palacsintatészta állagú legyen. Én amikor csináltam akkor pont annyi olajban sütöttem, hogy éppen csak elterült az olaj a serpenyő alján így nem tocsogtak a kenyerek az olajtól hanem pont jók lettek.
Egyáltalán nem bonyolult és nem kerül több időbe elkészíteni, mint a tojásos verziót, viszont - szerintem - sokkal finomabb. Friss zöldségekkel és esetleg egy jó fokhagymás-borsos magtejföllel isteni reggelit/tízórait készíthetünk és ehetünk. :)