Arcmaszkok és pakolások a konyhából
2014. március 19. írta: ZöldElla

Arcmaszkok és pakolások a konyhából

A nők szerintem emberemlékezet óta kennek különböző dolgokat az arcukra az értelmetlen kategóriától kezdve egészen bizarr anyagokig. Rengeteg féle arcmaszk, illetve arcpakolás található meg a különböző üzletek polcain igen széles árkategóriákkal és összetétellel a teljesen szintetikustól kezdve az organikusig. Én nem vagyok arcpakolás mániás, de olykor jólesik az arcbőrömet kicsit kényeztetni akár bolti, akár házi kencével. A mai posztban olyan arcpakolás recepteket szeretnék megosztani, amiknek összetevői többnyire minden konyhában megtalálhatóak, így az alapanyagok beszerzése nem okoz sem időbeli veszteséget, sem pedig plusz kiadást.

Banana-Function-for-Facial-Skin1.jpg

Arcradír

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető arcradírhoz két összetevőre van szükség, mégpedig cukorra és olívaolajra vagy kókuszolajra. A cukorhoz öntsünk annyi olajat, amitől kicsit nedvesebb lesz, mint a vizes homok állag, majd keverjük össze és használhatjuk is. Ezzel az ajkunkat is leradírozhatjuk. A radírozás után bő vízzel öblítsük le a radírt.

Levendulás radír

25% növényi glicerin vagy kókuszolaj, 25% szőlőmagolaj, 50% fehér cukor, 1-2 csepp illóolaj. Egyszerűen csak keverjük össze az összetevőket és BUMM már használhatjuk is.

scrub.jpg

Narancsos-szódabikarbónás maszk

Egy evőkanál narancsból facsart levet keverjünk össze egy evőkanálnyi szódabikarbónával. A kapott állagnak pasztaszerűnek kell lennie, majd egy (szintetikus szálú) ecset segítségével vigyük fel az arcunkra a pakolást. Hagyjuk az arcunkon megszáradni – kb. 15-20 percig –, majd meleg vízzel mossuk le az arcunkról.

 

Paradicsomos tápláló maszk

Szükségünk lesz egy érett, piros paradicsom felére, egy evőkanálnyi aloe vera pépre (ha van növényünk akkor könnyen hozzájuthatunk) és egy evőkanál kukoricalisztre. A három összetevőt turmixoljuk össze, a pépet kenjük fel az arcunkra és hagyjuk rajta 10-15 percig, majd mossuk le.

DSC_0006.JPG

Kurkumás arcmaszk

Indiában a nők elég régóta használják ezt az egyszerű de nagyszerű arcpakolást, amihez nem kell más, mint 1 tk kurkuma, 2 tk csicseriborsóliszt és pici víz vagy növényi tej (ez esetben a mandula- vagy kókusztejet javasolnám). Annyi folyadékot adjunk a szárazanyaghoz, hogy egy kenhető állagú pasztát kapjunk. Kenjük fel és hagyjuk kb. 10-15 percig az arcunkon, hogy megszáradjon, majd alaposan mossuk le. A kurkuma elég erősen fog, így előfordulhat, hogy a bőrünket is beszínezi, így este érdemes feltenni a pakolást, illetve kesztyűt vagy ecsetet érdemes hozzá használni.

 

Csokoládés maszk 1.

1/3 rész holland kakaópor, 2/3 rész zabliszt és finomítatlan kókuszzsír. Keverjük össze a száraz összetevőket és adagoljunk hozzá annyi megolvasztott kókuszzsírt, amitől paszta állagú lesz a kencénk. Kenjük fel az arcunkra és hagyjuk rajta 10-15 percig, majd alaposan mossuk le.

Anti-Aging-Chocolate-Face-Mask-Another-Edible-Treat-for-Your-Face-.jpg

Csokoládés maszk 2.

1 érett avokádó, 2 ek holland kakaó és 1 ek agave szirup. Turmixoljuk össze a hozzávalókat, kenjük fel az arcunkra és nyakunkra, majd hagyjuk a bőrünkön 10 percig, majd mossuk le.

 

Egy összetevős arcmaszkok

Kevesen gondolnánk, de akár egyetlen gyümölcsből, zöldségből is készíthetünk magunknak arc pakolást. Az elkészítési módja mindnek ugyanaz, mégpedig, hogy az érett! növényt pépesítsük össze és kenjük fel az arcunkra. Tehát készíthetünk pakolást érett (a héja barna pöttyös) banánból, érett avokádóból (ha megnyomjuk és behorpad) illetve uborkából is. Kenjük fel és hagyjuk az arcunkon 15-20 percig hatni a növényeket, majd töröljük és mossuk le a pépet. (A banán és avokádó is a száraz bőrűeknek ajánlott.)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr305850707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása