Környezetvédő megoldások a konyhai tárolásban.
2013. szeptember 20. írta: ZöldElla

Környezetvédő megoldások a konyhai tárolásban.

A mai posztban egy vlog látható, amiben arról beszélek, hogy én hogyan és mit szoktam újra felhasználni a konyhában, amivel a szeméttermelésem igyekszem csökkenteni. Attól, hogy többször használunk fel egy zacskót vagy lekvár miatt megvett üveget tárolásra használjuk fel nem leszünk kevésbé értékesek, sőt. Nem kell mindig feleslegesen legyártott tárgyakat venni, ha a tárolást alternatív módon is meg tudjuk oldani. :) Csökkentsük a szemét mennyiségünket és figyeljünk oda a környezetünkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr85524390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Tejbegríz a féllábú matrac · http://konyvespolc.webnode.hu 2013.09.20. 20:41:37

Öreganyám eszerint igazi green peace élharcos mert egyetlen üveget nem dobott még ki.

háténimmár 2013.09.21. 02:26:49

"Az én lelkiismeretem nyugodt, tiszta és praktikus"

Itt dobtam el magam végre. Micsoda zöld újítások! Megnéztem, és már attól jobb lett a világ!

Komolyan, már csak az hiányzott, hogy a nutellásüvegre rádekupázsoljon valami csini mintát.

És mielőtt félreérthető lennék:
Sosem dobok ki befőttesüveget, mert leginkább lekvárt tartok bennük, meg egyébmód téliesített gyümölcsöket.
Sőt, van, hogy lisztet, prézlit.
De ki nem? És hány üveg liszt van otthon? Mert ha megtelik a kamra lisztes/prézlis/kölróeses üvegekkel, akkor bizony az az után keletkezetteket ki tetszik dobni, ugye?

A nylonzacskó téma: A legtöbb zacsi szerencsére már lebomló, így azokat elrakni erős lukrafutás, sok utánuk a kosz, ha lebomolva találjuk.

A másik pedig, hogy a retkes sárgarépa (esetleg retkes retek ) után nem túl ildomos uzsit csomagolni a zacsiba, mert nem tekinthető nem hogy sterilnek, de még tisztának sem. Mosogatószerrel kimosni pedig nem túl zöld dolog ugyibár.

A kisasszony meg leginkább akkor használja a nyilvánosságot, ha van mit mondania, de addig is szokjon le az idegesítő hangsúlyozásról.

bocsánat, én sem tudom jobban, de legalább nem csinálom :)

Wernher von Braun 2013.09.21. 07:48:26

Hatenimmar, ez ilyen igazi magyar hozzaszolas volt, mindegy mit, hol, miert, minek - csak fikazodhass! Ez eleted ertelme:)))))

midnight coder 2013.09.21. 08:24:55

Ha elaltattatod a kutyát, akkor máris többet tettél a környezetért mint az összes a poston elhangzott csodás ötlet megvalósításával. A kutyakaja létrehozása, szállítása, csomagolása sok-sok felesleges környezetszennyezéssel jár. Nem is szólva a kutyagumiról.

minekez 2013.09.21. 08:43:04

@Wernher von Braun:
Egész pontosan miben nem volt igaza háténimmár kollégának?

A hölgy jobban tette volna, ha a vlog létrehozása előtt összeszedi a gondolatait. Röhögcsélve-nyögdécselve előadott összefüggéstelen mondatokat nem lehet komolyan venni még akkor sem, ha alapvetően értelmes dolgokról lenne szó.

Ja, és ékezetek nélküli hozzászólásban magyarozni fekete öves trollok szoktak...

Tapmancs 2013.09.21. 09:02:20

"És amiről szeretnék beszélni, az a ... konyhai eszközöknek egy kicsit az újrahasznosítása, vagyis nem is pontosan az eszközöknek, hanem a megvásárolt termékek után maradt csomagolásnak a másodlagos funkciójának a kiaknázásáról lenne szó."

Értem én hogy kamera meg minden, nekem valszeg még így sem menne, de annak ellenére hogy a magyar az anyanyelvem, erősen kellett koncentrálnom hogy ezt a mondatot elsőre értelmezni tudjam.

Egyébként a szándék nemes, de abba a hibába esik mint általában a (bocsánat) hasonszőrű helyes libuskák: hallanak valamit, vagy jobb esetben maguktól kitalálják, és akkor olyan, általuk világmegváltónak tekintett ötleteket osztanak meg országgal-világgal amit a "józan parsztok" mindössze évtizedek óta ismernek és alkalmaznak (kb amióta múanyag vödrök léteznek).

háténimmár-nak pedig igaza van: felhasználunk 5-10 üveget-vödröt. És utána? Mi lesz a többivel?

@midnight coder: nem kutyatápot visz a vödörben hanem konyhai maradékot, nekem legalábbis ez jött le.

Egyébként hajrá, mivel ezek a videók nem ártanak senkinek (igaz nem is használnak), és kedvedet leled a készítésükben, folytasd!

Mária 2013.09.21. 12:13:07

Én azt hittem, ezek az ötletek nagyjából természetesek mindenkinek. Mindig tanul az ember. Bár az is nagy eredmény, hogy nem jöttek hordában a trollok, hogy fikázzák a posztert, bár látom, néhány idetévedt.

magyar bucó 2013.09.21. 12:50:48

@Tapmancs: Ezzel a videóval csak a virtuális szeméthegy nőtt.

ZöldElla 2013.09.21. 21:29:51

Én csak azt látom, hogy az emberek rengeteg szemetet termelnek, dobálnak el és nem feltétlenül a kukába... Nagy ívben tojnak a környezetre. Szégyen szemre természetes, hogy rágót, cigicsikket dobálnak el, kibontják a chipset és a zacskóját eldobják, kiszórják a használt zsebkendőt, eldobálják a használt jegyeket és még sorolhatnám. Egy bizonyos és vastag réteg baromira nem foglalkozik a környezetvédelemmel és az újrahasznosítással. Még a szelektív kukánál sem képes felfogni, hogy a papírral jelölt kukába papírt és nem pet palackot kell dobni vagy éppen olyan hulladékot pakol le a kukák mellé, ami nem oda való.
Nem végeztem retorikát igaz de majd fejlődök és úgyse tervezek naponta 10 vlogot feltölteni. Nem vagyok exhibicionista se, hogy mutogassam a "hasonszőrű helyes libuska" arcomat se. Ha az lennék valószínűleg nem egy állat- és környezetvédelemmel, illetve vegán életmóddal foglalkozó blogot írnék, hanem valami kis divat majmoló selejtet.
süti beállítások módosítása