Hajápolás olasz módra
2018. július 25. írta: ZöldElla

Hajápolás olasz módra

Termékteszt

Hajunk megfelelő ápolása  éppoly fontos, mint a bőrünké. Éppen ezért érdemes megválogatni, hogy milyen készítményeket használunk rá.

olasz_bio_vegan_hajapolo_sampom_balzsam_zoldella_vegan_eletmod_blog.jpg

Az emberek többsége éveken át jobbára egyetlen márka egyetlen fajta termékét használja még akkor is, ha az esetleg nem fedi le a haja igényeinek kielégítését. Kevésbé mernek kísérletezni, újabb márkák termékeit kipróbálni, pedig ma már rengeteg márka többféle terméke kapható igen széles árpalettával, így lényegében mindenki megtalálhatja a haja és pénztárcája igényeinek megfelelő hajtisztító szereket.

A vegán, bio és natur test-, illetve hajápolási termékek kapcsán leggyakrabban német márkákkal találkozhatunk a boltok polcain és webshopok oldalain. Emiatt jelenthet egy kis "felüdülést" két olasz márka, az Anthyllis és Bema Boutique Cosmetics. Mindkét márka ICEA (Environmental Ethics Certification Institute) minősítéssel rendelkezik, amely a legnagyobb olasz környezeti és etikai minősítő szervezet. A szervezet célja a biogazdálkodás és a fenntartható fejlődés biztosítása. Emellett szigorú feltételrendszernek kell megfelelnie az organikus szépségápolási termékeknek.

A kozmetikumgyártás során felhasznált alapanyagok ökológiai gazdálkodásból vagy vadon gyűjtésből kell, hogy származzanak és a gyártás során nem használhatnak génmódosított összetevőket, szilikon származékokat, állati eredetű anyagokat, mesterséges illatanyagot, színezéket és tartósítószert, PEG és PPG származékokat, etoxilezett anyagokat és egyéb tiltott komponenst. A termékek és csomagolásuk nem tartalmazhatnak az egészségre és a környezetre ártalmas anyagokat, emellett a kozmetikum előállítása során nem végeznek állatkísérletet és nem alkalmaznak ionizáló sugárzást.

Bema Boutique Cosmetics 

A Bema márka termékpalettája mára egész széles, a testápolási termékei az arc, test, kéz és lábápolás terén is megtalálhatóak. A termékek ökotermékek, csak minősített  organikus gazdaságból származó alapanyagokat használnak, a termékekben nincs festékanyag, szintetikus tartósítószer, parapén (PEG, PPG), alkohol, SLS és SLES mentesek, nem használnak állati eredetű anyagokat vagy származékokat, illetve nem végeznek állatkísérleteket. Dermatológiailag és mikrobiológiailag, illetve nikkelre, krómra és kobaltra teszteltek a termékek.

A termékek itt érhetőek el.

Anthyllis

Az Anthyllis szintén egy olaszországi bio és natur termékeket gyártó márka, amely baba- és testápoló termékeket, valamint napfényvédő krémeket készít. Babakozmetikumok (fogkrém, krém, olaj, popsitörlő, sampon, fürdető) és háztartási tisztítószerek (mosószer, mosogatószer, felülettisztító fertőtlenítő), valamint érzékeny bőrű felnőttek számára használható (arclemosó, arckrém, sampon, tusfürdő, napvédő) termékek találhatóak meg a termékpalettájában

A termékek itt érhetőek el.

Vélemény

A tesztelés során a sampont a Bema Cosmeticstől, a hajbalzsamot pedig az Anthyllistől próbáltam. Mivel elég száraz a bőröm, emiatt a sampon esetében a száraz fejbőrre ajánlott készítményt választottam. A termék kiszerelése 200 ml. Az illata számomra kissé mű parfüm illatú volt, viszont az állaga jó, könnyen eloszlatható volt. A hajmosások alkalmával kétszer samponoztam be a hajam és azt tapasztaltam, hogy az első samponos mosásánál szinte alig habzik fel a termék, míg a második samponozásnál már felhabzott. A terméket könnyen ki lehetett mosni a hajból. Mivel én hetente egyszer mosok hajat, így az 5. nap környékéig egész jól bírta a hajam. Azonban az első 2-3 használat után elég gyorsan zsírosodott a hajam. Ezt én annak tudom be, hogy a hajamnak idő kellett ahhoz, hogy megszokja a sampon receptúráját.

A hajbalzsam az Anthyllis rizsproteines, shea vajat és lenmag kivonatot tartalmazó terméke volt, amely száraz, sérült és festett hajra ajánlott. Mivel elég régóta festem a hajam és sajnos alapból elég töredezett is, ezért esett a választás erre a hajbalzsamra. A termék állaga krémes, könnyen eloszlatható a hajon, az illata kellemes, azonban az én hajammal sajnos nem volt kompatibilis. Nem vettem észre javulás, illetve a hajmosás utén kb. 2-3 napig volt csak érezhető, hogy puhább lenne a hajam, utána ugyanolyan száraz lett, mint volt. Mivel mindenki haja más, így ez nem jelenti azt, hogy másoknál se válna be. Egy próbát szerintem mindenképp megér.

A sampont és a hajbalzsamot kb. 2 hónapon keresztül együtt használtam.

Kövess a közösségi médiában is!

fb.png pin.png
instanak.png yt.png

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr7814132067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása