TOP 6 karácsonyi ajándék egy vegánnak 1/2. rész
2014. november 19. írta: ZöldElla

TOP 6 karácsonyi ajándék egy vegánnak 1/2. rész

Bő egy hónap és itt van a karácsony, ami a sokaknak a szeretet ünnepe mellett az aktív stressz időszaka, hogy mit ajándékozzon a szeretteinek. Nehezíti a helyzetet, ha az egyik vagy másik szerettünk időközben vegán lett és nem vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan milyen termékeket is használhat, minek örülne és mit tudna hasznosítani új életmódjában. Ezért szedtem össze pár dolgot, amit anno én is beszereztem, vagy aminek én is örülnék. :)

Az ajándék tippes posztnak két része lesz, ebben az elsőben a műszaki dolgok fognak szerepelni, a második részben pedig minden más. :) Remélem sikerül használható tippet adnom.

1. TURMIXGÉP

Vegánná válásom folyamatában nekem a turmixgép beszerzése volt az első konyhai kisgépem, amit beszereztem. Nemcsak a gyümölcs és zöld turmix készítéséhez nélkülözhetetlen, de a hideg eljárású növényi tej készítéséhez is. Szinte napi rendszerességgel használom így szerintem nélkülözhetetlen eszköz egy vegán konyhában. Kiválasztásánál arra figyeljünk oda, hogy minimum 600-700 wattos teljesítményű legyen és nem baj, ha nem csak két fokozata van. Az árat tekintve már 5000 forinttól kezdve lehet találni turmixgépeket, azonban a technikai eszközök esetében nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb.

Blnd - Edit-650x489.png

2. APRÍTÓ

Az aprító is egy olyan eszköz, ami nélkül félkarú vagyok a konyhában. Rengeteg féle étel elkészítéséhez lehet használni. A vegán pástétomok, fasírtok, krémek, nyers ételek, vegán magfölök (tejföl helyett) és veganézek készítésénél vesszük hasznát. Az aprítónak is minimum 600 wattos teljesítményűnek kell lennie, hogy bírja a magvak és keményebb zöldségek – pl. répa – aprítását. Az árat tekintve szintén 5000 forinttól kezdődik az az eszköz kereskedelmi értéke, de egy jó kisgép az ember 3. keze tud lenni és változatosabbá teszi az ételeket is.

600x600_741693800.jpg

3. ROBOTGÉP

A legszuperebb azonban az, ha az embernek egy robotgépe van, amely tud aprítani, szeletelni, turmixolni, vágni, keverni és dagasztani is. Ez azért is jó, mert kevesebb helyet foglal, hiszen nem külön kisgépeket kell tárolnunk funkciókként, hanem vagy egy alapunk és csak a kiegészítőket kell cserélgetni. A robotgépek esetében is arra kell figyelni, hogy minimum 600 wattos teljesítményű eszközt vegyünk. Ezeknek az ára 30 000 forint körül indul.

dfd2d52061b4c24608161afb2f2c161d_original.jpg

4. GABONATEJ KÉSZÍTŐ GÉP

Én személy szerint feleslegesnek tartom, de vannak, akik számára egyszerűbb és gyorsabb gabonatej készítővel csinálni a növényi tejeket. Én még nem használtam, de mások visszajelzései alapján jól működő masináról van szó, amiben lényegében bármilyen jó minőségű növényi tejet el lehet készíteni. Gyermekes vegán családoknál jó szolgálatot tehet a reggeli kakaóhoz, tejbegrízhez, müzlihez szükséges növényi tej szükséglet kielégítésében. Ezek ára kb. 35 000 forinttól kezdve indul.

VeganStarVR1_2_HR1234.jpg

5. ASZALÓGÉP

Az aszalógép leginkább a nyers vegán életmódot folytatók számára lehet tökéletes ajándék, vagy azon vegánoknak, akik étrendjükbe igyekeznek minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt és magvat beilleszteni. Többféle aszalógép is kapható, azonban kétségkívül a legjobb az Excalibur nevű márka, amelynek gépeinél mindegyik tálcát ugyanannyi és ugyanolyan hőmérsékletű levegő éri, mert hátulról és nem alulról melegít. Ennek a márkának 4, 5 és 9 tálcás változata kapható és itthon a 4 tálcás sajnos 60 000 forintnál indul, de ha valaki megkapja akkor biztos, hogy nagyon fog neki örülni. Én örülnék neki. :)

3926t-copper-trays-staired.jpg

6. GYÜMÖLCSCENTRIFUGA

A turmixgép mellett szerintem a másik fontos konyhai kisgép egy vegán életében a gyümölcscentrifuga, amivel télen a gyökérzöldségekből, sütőtökből, almából és körtéből nyerhetünk ki friss gyümölcs és zöldségleveket, hiszen ezeket nehezebb turmixolni. Gyümölcscentrifugát kb. 12 000 forinttól lehet venni, de jobb ennél is megnézni, hogy minél nagyobb teljesítményű legyen.

600x600_168199583.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr656905857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZöldElla 2014.11.25. 22:12:20

@UdjanMineck: @Jivanamrtam Vaikuntha Vivasvan: Mindkettőtöket kérlek, hogy ne szidjátok a másikat. A komment lehetőséget azért hagyom meg, hogy kérdezni, eszmét és információt cserélni lehessen. A másik szidása és sértegetése értelmetlen és primitív dolog. Kérlek titeket hagyjátok abba vagy privátban kezdjetek kakaskodni egymással ne itt. Köszönöm.

UdjanMineck 2014.11.25. 22:19:35

@ZöldElla: az iróniát nem ártana értenie annak, aki írással próbálkozik. Persze ez nem mindig és nem mindenkinek megy.
Üdv,
egy vegeteráriánus

Jivanamrtam Vaikuntha Vivasvan 2014.11.25. 23:04:12

Kakaskodjon vele a mamája én csak válaszoltam, privátba meg főleg nem!
süti beállítások módosítása