Vegan haul, avagy milyen vegán termékeket lehet vásárolni?
2014. július 07. írta: ZöldElla

Vegan haul, avagy milyen vegán termékeket lehet vásárolni?

A Youtube és beauty blogok körében nagyon népszerűek a haul videók, azaz a zsákmányolós vagy "mit vettem" témájú felvételek. Ebbe a kategóriába lényegében minden belefér, amit az ember aránylag frissen vett. Mivel szeretném megmutatni, hogy ma már igenis több, különböző fajta termékből tudunk vegán változatot venni. Lehet, hogy még szűk a választék, és némileg többe is kerülnek, azonban tudatosítani kell magunkban, hogy a vásárlásainkkal, az általunk keresett és preferált termékek kiválasztásával igenis hatni tudunk a kínálta. Ha pedig nő az igény a vegán, azaz az állatkísérlet- és állati eredetű összetevőktől mentes termékekre, akkor ez a gyártóknak és forgalmazóknak is fel fog tűnni, és növelni fogják a kínálatot.

haul2.jpg

Alább tehát egy vegán haul videó látható, amiben szó lesz sminktermékről, higiéniai, testápoláshoz kapcsolósó és tisztasági termékekről, illetve olyan könyvekről, amik szerintem a vegán életmódhoz köthetőek. Kissé hosszúra sikeredett a videó, de a különböző termékekről szerettem volna bővebben kifejteni a gondolataimat.  Remélem mások számára is hasznos és ötleteket adóra sikerült a videó.

 

Az Alverde német nyelvű oldalán (magyarul nincs) olvasható bővebben az Eye-Catcher szempillaspirálról, illetve az összetevőiről. A német nyelvű Alverde honlapon azt is végig tudjuk böngészni, hogy mely termékek vegánok, ugyanis a termék mellett fel van tüntetve a vegán a logó.

A gránátalmamag olajos és karitévajas kézkrém szintén megtalálható a német nyelvű honlapon, ahol meg tudjuk nézni az összetevőket. Így elkerülhető az allergiás reakció, ha valaki érzékeny lenne egyes növényi olajokra.

Az Alverde levendulás szappan is megtalálható a honlapon, illetve a másik illatú vegán szappan is megtekinthető.

A Neobio fluormentes fogkréméről a Krémmánián is olvashatunk. A gyártó cég német és több, mint 80 éve foglalkozik bio alapanyagokból natúrkozmetikumok gyártásával. Neobio termékeket a DM-ben és a Müllerben tudunk vásárolni, de lehet, hogy egyes webshopokban is ráakadhatunk. A krémmánia oldalon összefoglalóan megtalálhatóak az itthon kapható Neobio termékek, amik közül több is vegán.

A Natracare termékek vegánok, magyarul a gyártó oldalán itt olvashatunk a cégről és a termékeiről, amit 1989 óta gyártanak. Natracare termékeket a DM-ben és ökö boltokban találhatunk és vásárolhatunk meg.

A Biointimo aqua-tampon-ja vagyis intimtölcsérre szintén a DM-ben találtam rá. A termékről bővebb leírás a gyártó honlapján olvasható magyarul.

Az AlmaWin cég szintén német gyártó. A termékei több ökoboltban is megtalálhatóak, érdemes rákeresni, és kiválasztani a legkedvezőbb árú helyet. Figyeljünk oda, mert a boltok közt több száz forint különbség is lehet a termékek árát illetően. Jah, és természetesen csak a vegán tisztítószereiket vásároljuk meg!

Lénárt Gitta — Élő ételek könyve. Lúgosítás élő ételekkel. 2013.

Dr. Robert Young — A pH Csoda 2007.

Sebestyén Szilvia — Makrobiotika 2014.

Dr. Edward Howell — Enzim táplálkozás 2007. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr646479961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása