Bio törlőkendő és mosogatószivacs
2014. május 05. írta: ZöldElla

Bio törlőkendő és mosogatószivacs

Nem tudom, hogy ki mennyire mániákus az öko és bio dolgok használatával kapcsolatban de én ha tudom, akkor inkább azokat választom. Pozitív meglepetésként ért, amikor betértem az egyik olyan üzletbe, aminek "Magdi anyus" az arca és megláttam a kókuszrostos mosogatószivacsot és kukoricarostos törlőkendőt. Az, hogy magyar gyártó öko termékéről van szó még inkább csábító volt a két termék megvásárlására és kipróbálására. Remélem nem kell levezetni senkinek se, hogy miért előnyös helyi/országon belül gyártott terméket vásárolni.

szivkend2.jpg

Igaz, hogy nálunk nincsenek kókuszpálma erdők, azonban merem feltételezni, hogy a kókuszrost valamilyen visszamaradt gyártási termékként juthat el a magyar gyártóhoz, aki fel tudja használni ezt az alapanyagot. A törlőkendő csomagolásában 1 darab termék található, míg a mosogatószivacsnál 2 darabos kiszerelésben lehet megvenni a terméket. Ha jól emlékszem 145 forintba került mindkettő. Azóta láttam az egyik bioboltban is a törlőkendőt, ahol jó 100 forinttal drágábban lehetett megvenni. 250 forint se olyan nagy összeg egy öko, lebomló és környezetkímélőbb háztartási termékért, azonban elgondolkodtató, hogy egy környezetkímélő terméknek az előállítása se kerül mindig többe, mint a környezetszennyezőbb társa. Azonban a bioboltoknak "hála" minimum kétszeres áron tudjuk csak megvenni mert akkora árréssel dolgoznak ezek az üzletek. Kérdem én, hogy hosszútávon nem az lenne mindenkinek a jobb, ha a elérhető áron a környezetkímélőbb termékeket vennék meg és használnák az emberek?

Visszatérve a két termékre: teljesen jól szuperáltak bevetés közben. Nem kell tőlük csodát várni mert nem "szuper fegyverek" de nem is használhatatlanok. Átlagos takarítóeszközök, amik kiszolgálásuk után hamarabb bomlanak majd le, mint más, nem növényi rostból készült társaik, így kevésbé terhelik a környezetet. Egy olyan ember számára, aki igyekszik odafigyelni az ökológiai lábnyomára viszont hasznosak lehetnek.

szivkend.jpg

A mosogatószivacsról ezt írja a gyártó: Ergonomikus kialakítású organikus mosogatószivacs természetes kókuszrostból készített dörzsfelülettel, hozzá illó kiváló minőségű poliuretán szivaccsal.

szivacs.jpg

A törlőkendőről ezt írja a gyártó: Speciális, organikus termék azoknak, akik törődnek környezetükkel. A kendő alapanyaga kukoricából készült, így 100%-osan természetes alapanyagú. Használat után gyorsan és maradéktalanul lebomlik, nem szennyezve a környezetett. A kendő általános célú, vastag, puha, jó fogású, alkalmas a mindennapos használatra.

kendo.jpg

A gyártó oldalát böngészve látható, hogy egyáltalán nem az öko, környezetvédő és lebomló termékek képezik a profiljukat, hanem a termékeiknek csak egy töredéke a minket érdeklő kategória. Azonban már az, hogy magyar cég ilyen terméket gyárt, ami számunkra is elérhető szerintem szuper dolog.

Személy szerint örülök, hogy már az eurós boltban is fel lehet lelni öko termékeket, amiket így az "átlag" ember is megvásárolhat, akinek amúgy meg se fordul a fejében, hogy bemenjen egy mosogatószivacs vagy törlőkendő miatt bio vagy öko termékeket árusító boltba.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr56117761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adymelinda 2014.11.17. 14:04:13

Szia! Ha jól látom a kókuszos dörzsinél azt írja,hogy csak a teteje természetes, az alja poliuretán, vagyis műanyag. Csupán azért akadtam fenn ezen, mert keresgélek én is olyan dörzsit mint mondjuk a törlőkendő, mert az 100%-osan lebomló. De mindenhol csak ezt találom
süti beállítások módosítása