Vegán kompatibilis csokoládé I.
2014. március 14. írta: ZöldElla

Vegán kompatibilis csokoládé I.

Zöld Ella vagyok és függő. Gyarló halandó, ízimádó, csoki függő. Szeretem a kereket, a kocka formájút, a lyukast, a kicsit, a nagyot, a mintásat, a keményt, a forrót, a fagyisat és az ízesítetteket. De. ... Vegán vagyok. Aki rendszeresen olvassa a blogot, annak már feltűnhetett, hogy előszeretettel írok és osztok meg csokis édesség recepteket.

A csoki ipar sajnos nem túl vegán barát, hiszen az üzletek polcain az esetek többségében tejcsoki található, vagy legalábbis tartalmaz tejszármazékot (laktóz, tejcukor, tejpor) a csoki. Így azonban igencsak megnehezítik a csokiimádó vegánok életét, hiszen kicsi a választék. Ezért gondoltam arra, hogy ha találok olyan csokit, ami vegán kompatibilis, akkor arról is készítek majd egy-egy bejegyzést, hogy kicsit megkönnyítsem a szintén csokifüggő vegán társak helyzetét.

rs1.jpg

 A csoki posztokat így most a Ritter Sport nyitja meg. Összesen 18 ízben gyárt a Ritter márka csokoládét. Egyszerre az összes ízesítést sajnos nem láttam még egy üzletben, így sajnos nem tudtam mindegyiket leellenőrizni. A legtöbb azonban tejcsokoládés és én egyenlőre csak a piros csomagolású marcipános változatot találtam tejmentesnek, amit vegánként nyugodt szívvel fogyaszthatok. Persze itt felmerül, hogy a gyárban jelen vannak az állati eredetű összetevők is és ez egyes vegánoknak már kizáró tényező lehet. Én azonban gyarló csokiimádó vagyok, így néha, amikor összetalálkozom a marcipános Ritter Sporttal 3-4 havonta, akkor bizony nem bírok ellenállni a galád csábításnak.

rs2.jpg

A csokija enyhén keserű ízű, azonban a marcipán töltelék benne töményen édes és kellően krémes. Az enyhén keserű és a tömény édes íz viszont nagyon jól kiegészíti egymást és bizony pillanatok alatt eltűnik a 16 kis kocka. A tölteléket sem spórolják ki, van benne bőven marcipán. Ha valaki szereti a keserű csoki és a marcipánt is, akkor ez a csoki biztosan ízleni fog neki.

Összetevők: cukor, kakaómassza, mandula (16%), kakaóvaj, invertcukorszirup, szójalecitin, természetes aroma, invertáz enzim.

rs3.jpg

 rs4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr645849203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2014.03.14. 18:23:53

imádom a ritter termékeket, itt ausztriában több tucatnyi fajtát ettem végig.
ha tejmenteset keresel, ajánlom még a Rittertől a Pfefferminz-est is.
tejmentes.

pánk floyd 2014.03.14. 19:43:32

Ez az egyik legjobb csoki ever.

Genius2 2014.03.15. 05:09:15

a tej élet, erő, egészség! Mi a baj vele?

JTom · http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu 2014.03.15. 12:23:07

@Genius2: van aki laktózérzékeny... ezt egy Genius igazán tudhatná :D
süti beállítások módosítása