Vegán pogácsa
2014. január 06. írta: ZöldElla

Vegán pogácsa

Van egy szuper finom családi pogácsa receptünk, amit imádtam, azonban sajnos nem vegán így részemről a többet ilyet nem eszek listára került át. Karácsonykor azonban mindig süt anyu pogácsát és ezt most is megtette. Így én  lemondtam arról, hogy én is fogok tudni pogácsát enni, hiszen anya beelőzött a konyhában, ahol karácsony előtt szinte non-stop mindig volt valaki. Úgyhogy gondoltam így részemről kimarad a vegán pogi kísérlet. Azonban anya meglepett és gyúrt nekem is egy vegán pogácsa tésztát. Ad hoc tette bele a hozzávalókat de nagyon finomra sikerült az eredmény, így mindenképpen szeretném megosztani, hogy mások is elkészíthessék maguknak és a családjuknak.

pog3.jpg

pogi1.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg fehér liszt
  • kb. 10 dkg tönköly liszt
  • 3 ek szójaliszt
  • 3 ek kukorica keményítő
  • 3 db nagyobb főtt krumpli
  • 20 dkg kókusz zsír
  • kb. 0,5 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • cukor

Kenéshez:

  • növényi tejszín
  • kurkuma
  • szezámmag / lenmag / darált tökmag / reszelt vegán sajt

Az élesztőt a langyos cukrozott vízben felfuttatjuk. A száraz összetevőket összeöntjük, majd a puha de nem olvadt kókusz zsírt, olajat és élesztős vizet is hozzáadjuk. Gyúrjuk addig, amíg össze nem áll a tészta. Ha összeállt, akkor hagyjuk kelni 1,5-2 órát. Ezután lehet nyújtani és szaggatni.

A növényi tejszínhez ízlés szerint kurkumát keverünk és megkenjük a kiszaggatott pogácsák tetejét, majd a választott maggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép világos aranybarna színe nem lesz a pogácsáknak.

pog2.jpg

pogi2.jpg

pogi3.jpg

pog1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr935728917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.