Házi készítésű bomba, amivel fürdeni lehet
2013. december 20. írta: ZöldElla

Házi készítésű bomba, amivel fürdeni lehet

Az utóbbi években nagy divat lett a fürdőbomba. Színesek, különböző formákban pompáznak, illatosak, egyes darabok szinte ennivalóak és egyszer használatosak. Ez az egy baj van velük, hogyha bedobtuk őket a kád vizébe, akkor bizony pár percen belül fel is oldódnak. Éppen ezért sajnálja az ember azt a kis cuki dolgot elpazarolni és funkció nélkül porosodik a fürdőszobai polcon. Azonban keveseknek jut eszébe, hogy otthon akár magunk is elkészíthetjük ezt a szuper dolgot. A neten angolul és magyarul is több különböző recept található és az alapanyagok se a Tibeti-fennsíkon, illetve az Andok völgyeiben teremnek. Ha elolvasunk 1-2 fürdőbomba receptet, akkor bizony rádöbbenhetünk, hogy milyen kevés dolog kell hozzá és mennyire egyszerű elkészíteni.

bomb1.jpg


Én a Cosmio oldalán található receptet használtam, de ha beírjuk a keresőbe, hogy fürdőbomba recept, akkor rengeteg verziót fogunk találni. Válasszuk ki a nekünk leginkább tetszőt és készítsük el mi is a saját fürdőbombánkat!

Hozzávalók:

  • 100 g szódabikarbóna
  • 50 g porított (!) citromsav
  • 25 g keményítő
  • 30 g shea vaj vagy kakaóvaj
  • illóolajok
  •  Színezék (kakaó, agyag, olaj alapú élelmiszer színezék)

bomb2.jpg

Forró vizes fürdőben olvasszuk meg a kakaó és/vagy shea vajat, majd keverjük össze a por állagú összetevőket. Ezután csepegtessük az olajba az illóolajat és öntsük hozzá a szárazanyagokhoz. A kezünkkel gyúrva dolgozzuk jól össze, amíg ún. vizes homok állagú nem lesz. Ha szeretnénk, akkor adhatunk hozzá szárított virágokat vagy csillámport is. Ha van formánk, akkor nyomkodjuk bele a masszát és tömörítsük, majd óvatosan vegyük ki és helyezzük rá egy tálcára, tányérra. Vízpára mentes helyen hagyjuk kb. 2 napot száradni. Ezután csomagolhatjuk vagy mi magunk felhasználhatjuk.

bomb3.jpg

Kellemes fürdőzést kívánok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr725485061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása