Kis tanmese az emberek és a természet viszonyáról
2013. november 11. írta: ZöldElla

Kis tanmese az emberek és a természet viszonyáról

Ebben a rendhagyó bejegyzésben arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az emberek mennyire kizsákmányolják a természeti erőforrásokat. Minél több profitra és a nyersanyagok, természeti kincsek maximális kihasználására törekednek, és közben nem figyelnek arra, hogy mennyi és mekkora kárt tesznek az élővilágban. Ez az animációs film szerintem nagyon jól rávilágít ezekre a problémákra. Este hazaérve, az esti kereskedelmi tévék erőszakot és brutalitást mutogató, fogyasztókat manipuláló műsorai helyett válasszuk inkább az Egyesült állatokat: telepedjünk le a párunkkal, gyermekünkkel, és egy forró csoki vagy tea mellett nézzük végig, és gondolkodjunk el egy kicsit a mondanivalóján!

Ez a német animációs film néhány momentumban ugyan az Oroszlánkirány hangulatát és képeit idézi, de ez szerintem semmit sem von le a mondandójából, üzenetéből.

Amúgy német animációról van szó, ami 2010-ben készült és mindössze 93 perces. A gyártó stúdió a Constantin Film Produktion.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr815623568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása