3 különleges hely gasztro randihoz
2018. április 05. írta: ZöldElla

3 különleges hely gasztro randihoz

Tavasszal az emberek egyre jobban nyitnak a többiek felé, ismerkednek vagy a párjukkal töltenek minőségi időt, amihez mindig jól jön egy-egy különleges randihely.

vegan_3_gasztrohely_zoldella_vegan_eletmod_blog.jpg

A posztban 3 olyan vegán helyet ajánlok, ami tökéletes egy különleges gasztro randihoz.

Veggie Nyers Vegán Bisztró

Ahogy a nevében is benne van, egy nyers vegán helyről van szó. A bisztró kialakítása világos, minimalista stílusban berendezett.  A letisztult, levegős és fényes belső tér kellemes hangulatot biztosít, így egy bensőséges hangulatú vacsorához remek helyszín. 

Az ételekhez értelemszerűen csak nyers gyümölcsöt és zöldséget használnak, az aktuális kínálatot pedig mindig a szezonalitás jellemzi. Az alapanyagokat őstermelőktől, illetve piacról szerzik be és mindig ellenőrzik a minőséget. 

A kínálatban levesek, főételek, hamburger és sütemények találhatóak, illetve többféle turmix. A kínálat itt olvasható.

A Veggieről bővebben itt lehet olvasni.

Cím: 1054 Budapest, Garibaldi utca 5.

Nyitvatartás: hétfő - szombat 11.30 - 20.00, vasárnap 11.30 - 15.00

Say Cheez Raw

A Say Cheez Raw az első és mindeddig egyetlen magyar vegán sajtozó, ahol ráadásul kézműves kesusajtok kaphatóak. A hely maga apró, de pár ember le tud ülni a bárszékekre. A berendezés letisztult, a világos szín és a természetesség dominál. Ha az ember belép, akkor pillanatok alatt átragad rá az a kellemes nyugalom, ami beteríti a helyet.

A kínálatban megtalálhatóak a különböző ízesítésű kemény és félkemény sajtok, krémsajtok, krékerek és nyers taco, illetve a sajttál, aminek révén többféle sajtot is kóstolhatunk. Helyben is el lehet fogyasztani a sajtokat, de elvitelre is lehet kérni, illetve összeválogatni. A sajtok mellett nyers sütemények is kaphatóak, a fahéjas csiga pedig legendásan finom.

Az étlap itt érhető el.

 A Say Cheez Raw-ról bővebben itt lehet olvasni.

Cím: 1114, Budapest Szabolcska Mihály utca 7. 

Nyitvatartás: kedd- péntek 11.00 - 18.00, szombat 11.00 - 13.00

Vegażżi

A Vegażżi egyike annak a 3 helynek, ahol Budapesten nápolyi stílusú pizzát lehet enni. Az egyik belvárosi szórakozóhely udvarán található meg a pizzázó faháza. A helyszín kevésbé romantikus, inkább laza és kötetlen találkákhoz illik. 

Az állandó kínálatban összesen 6 fajta pizza található meg, illetve minden hónapban van egy pizzakülönlegesség, amely csak az adott időpontban kapható. A kínálat alapját képezi a két tradicionális nápolyi pizza, a Margherita és a Marinara, két populáris, az Ungherese (gabonakolbászos) és a Funghi (gombapesztó, gombás) illetve két igazán különleges és rendhagyó feltéttel rendelkező Verde (parajos pesztós) és Autonno (szarvasgomba olajos zsályás sütőtök- és gesztenye pürés) pizza. 

A pizzatésztát és a feltéteket is maguk kísérletezik ki, éppen ezért nem jellemző a Vegażżira, hogy veganizálnák az ismert pizzafeltéteket, hanem mindig új és egyedi ízvilágra törekszenek. 

A Vegażżiról bővebben itt lehet olvasni.

 Cím: 1061, Budapest Paulay Ede utca 33.

Nyitvatartás: csütörtök 18.00-22.00, péntek-szombat 18.00-02.00

 

Kövess a közösségi médiában is!

fb.png instanak.png yt.png pin.png

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr5213716808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása