Grillezhető vegán termékek
2018. március 18. írta: ZöldElla

Grillezhető vegán termékek

Sokan azért nem hagyják el a húst, mert nem akarják a megszokott ízeket és állagot nélkülözni. Nos, egy jó alternatíva jelent meg a piacon, ami segíthet váltani.

vegan_grill_huspotlo_zoldella_vegan_eletmod_blog_nyito.jpg

Sokan hiába vannak tisztában a nagyüzemi állattartással, illetve a vágóhidak kegyetlenségeivel, és azzal, hogy milyen áldatlan állapotok között tartják az állatokat, mégis ragaszkodnak a húshoz annak állaga és íze miatt. Félnek eltérni a megszokottól, ezért hiába sajnálják az állatokat, nem változtatnak az étkezési szokásaikon. 

Az ő számukra jelenhetnek jó alternatívát a Vegan Grill termékek.

A Vegán Grill

2016. tavaszán, az első Vegán Food Festen fogalmazódott meg az ötlet, majd egész nyáron tesztelték a kolbászok bászkák receptúráját, aminek köszönhetően már 2016. szeptemberében megtalálhatóak voltak a Vegan Grill termékek a boltokban.

A cél megfogalmazásánál azt tartották szem előtt, hogy a vegyes táplálkozású embereknek, illetve az éppen a növényi alapú étkezéssel ismerkedők asztalán jelenjenek meg a termékek a húst kiváltandóan. A vegánok között ugyanis sokan már nem, vagy pedig jóval kevésbé igénylik az állati eredetű anyagok állagát vagy ízét. A Vegán Grill bászkák és szejtánok a vegyes táplálkozású fogyasztók visszajelzései szerint kísértetiesen jól adják vissza a hús és kolbász állagát, illetve ízét.

Mivel a bászkák és szejtánok búzasikér alapúak, ezért gluténérzékenyeknek nem ajánlott a fogyasztásuk. 

 

 A termékek

Jelenleg 9 termék termék található meg a kínálatban, amik 2 nagyobb csoportra oszthatóak fel, amik közül az egyiket a bászkák, a másikat pedig a szejtánok alkotják.

Füstölt száraz bászka - magyaros fűszerezésű, bükkfán füstölt száraz bászka, amely leginkább szendvics feltétként fogyasztható. 

A chilipehellyel ízesített Csípős grill bászka, illetve a Magyaros grill bászka pár perces olajon pirítás után fogyasztható főzelékekhez, illetve felszeletelve rakott ételekbe használható fel.

A Füstölt grill bászka szintén pár perces olajon való pirítás után fogyasztható, illetve rakott ételek elkészítésénél felhasználható.

A Vegán Gyros előre befűszerezett, így csak egy gyors serpenyőben való pirítást igényel. Pitával, tortillával és friss zöldségekkel fogyasztható is. 

Három különböző ízesítésű szeletelt szejtán közül is lehet választani, mégpedig a Csípős hagymás, a Magyaros hagymás és a Provence-i hagymás szejtán közül, amiket szintén csak gyorsan át kell forgatni a serpenyőben.

A Natúr szejtán pedig remek hozzávaló lehet bármihez, hiszen a kiválasztott recept szerint lehet ízesíteni, szeletelni vagy aprítani. 

A termékek ára 1000-1500 forint között mozog. A boltok listája, ahol megtalálhatóak ezek a szejtán alapú termékek, a Vegán Grill honlapján megtalálhatóak, illetve rengeteg receptötletet osztanak meg a Facebook oldalukon is. 

 

Személyes vélemény

A szejtánok és a bászkák állaga jó, nem esnek szét, jól szeletelhetőek. Az ízesítésük szerintem elég fűszeres, de mások szerint lehetne intenzívebb az ízük. A nővérem az ízesített szejtánokat még megfűszerezi. Tényleg átsüthetőek pár perc alatt, így jó alternatívák a gyors ebédhez vagy vacsorához. Az ízek elég magyarosak, a szejtán nem rágós, nem gumis.

Aki ki szeretné váltani a húst és húskészítményeket, azoknak szerintem jó helyettesítők lehetnek a Vegán Grill termékek.

Kövess a közösségi médiában is!

fb.png pin.png
instanak.png yt.png

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr2013721902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása