Vegán doboz, a felnőtt kindertojás
2018. március 09. írta: ZöldElla

Vegán doboz, a felnőtt kindertojás

Ha valaki szereti a meglepetéseket és minden hónapban kipróbálna új termékeket, de nincs ideje keresgélni, akkor a Vegán Doboz neki szól.

vegan_doboz_zoldella_vegan_eletmod_blog.jpg

A meglepetésdobozok az utóbbi években terjedtek el és főként szépségápolási termékeket rejtenek el bennünk, de ugyanezen az elven kapható már baba-mama és snack csomag is. A legtöbb ember szereti a meglepetéseket így lényegében erre építenek ezek a dobozok, amik olyanok, mint a felnőtt kindertojás, úgyhogy lehet izgulni mi lapul bennük. Viszont az eddig kapható dobozok egyáltalán nem voltak vegán barát összeállításúak, hiszen a bennünk található termékek szinte mindegyike állatkísérleteket végző cég produktuma. A Vegán Doboz pedig pont ezt a hiányt tölti be.

Külföldön sem ismeretlenek a vegán termékes dobozok, már évek óta kaphatóak például az USA-ban, Angliában, Németországban és Ausztráliában is. Egyes esetekben ugyan van Magyarországra is szállítás, azonban ennek általában igen magas az ára, így nem éri meg megrendelni. 

A Vegán Doboz 

Maga az ötlet, hogy itthon is elérhetővé kéne tenni egy ilyenfajta dobozt, két fiatalember fejéből pattant ki, akik az első felvetésektől számítva egész hamar, kb. 3 hónap alatt össze is hozták az itthon kapható első vegán meglepetésdobozt, amely 2017. novemberében jelent meg. 

A dobozokban található termékek összértéke mindig meghaladja a doboz árát. Jelenleg háromféle doboz közül lehet választani, mégpedig a Foddie (4690 ft), a BeautyBox (6990 ft) és az Original (5990 ft) változat közül.

A dobozokat minden hónap 15-éig lehet megrendelni és 22-én kerülnek kiszállításra Foxposttal, így házhoz is lehet kérni vagy pedig a csomagautomatába. Ha pedig valaki személyesen szeretné átvenni, akkor Budapesten arra is van mód. 

A doboz összeállítóinak célkitűzése, hogy minél több emberrel megismertessék a vegán termékeket, illetve hogy felhívják a figyelmet arra, hogy nem szükséges állati eredetű anyagokat használni ahhoz, hogy minőségi termékek készüljenek. 

A doboz anyaga egyszerű papír doboz, amire szórófestékkel ráfújják a nevét, illetve a kitöltő anyag pedig szalma. Egyszerű, letisztult de mégis mutatós. A dobozhoz kifejezetten illik ez a natúr vonal. 

 

Februári kiadás

A februári dobozban összesen 5 brand 7 terméke volt megtalálható és ez a kiadás még vegyesen tartalmazta a kozmetikumokat, illetve az élelmiszereket. 

A dobozban megtalálható volt a Terra Tuffola szarvasgombás cékla lekvárja. Ez a  termék elég exkluzívnak néz ki, hiszen a szarvasgomba kuriózumnak számít, így ez a termék igen izgalmas.

Egy másik zöldségkrém is megtalálható volt a dobozban, mégpedig a Kanálka Manufaktúra hagymás chutney-ja, ami baromi jó feltét lehet pirítósra, megtörve a reggelihez használt kencék egyhangúságát. Azonban a Kanálkának csak bizonyos termékei vegánok. 

Az Ez nekem jó! mindenmentes pékárukat készítő cégnek két csomag is megtalálható volt a dobozban. Az egyik zacskóban 4 darab különböző ízesítésű zabkeksz, a másikban pedig 2 féle kenyér volt, mégpedig tökös kenyér és banánkenyér. Ezek mindenmentesek voltak és egész finomak. Ez volt az első alkalom, hogy rövid időn belül elfogyasztandó termék került a dobozba.

Rágcsaként volt jelen a Vegán Pack pirított diója, amit elsőre nem igazán értettem, hogy miért került bele a dobozba és miért különleges, hiszen csak dió. Azonban megkóstolva már megértettem, ugyanis a diókról a barna hártyaréteg le volt szedve és elég kellemes íze volt a diónak. A legmeglepőbb pedig az volt számomra, a dió nem bántotta a nyelvemet (a szakkifejezést erre nem tudom, de úgy szokták mondani, hogy a dió kiveri a nyelvet).

Az Olivia Naturtal kézműves kozmetikumok készítőjétől szintén két termék került bele a csomagba. Egy körömvirágos szappan, aminek az illata számomra inkább citronellás volt, illetve egy hidratáló balzsam, amiben a sheavaj és mandulaolaj dominál. 

Személyes vélemény

Összességében nekem tetszett a doboz összeállítása, mert egyik céget sem ismertem eddig, akinek a terméke bekerült a februári dobozba. Azonban számomra volt pár hiányosság is, mégpedig hogy a pékáruknál nem volt összetevő lista mellékelve, illetve az Ez nekem jó! és a Vegán Pack esetében semmilyen elérhetőség nem volt megtalálható. Ugyan a dobozban volt egy rövid leírás a készítőkről, azonban az említett információk ott  kimaradtak.

Tekintve, hogy egy vegán blog felületén vagyunk, így mindenképpen érdemesnek tartom megjegyezni, hogy a dobozba bekerült márkák aktuális terméke ugyan vegánkompatibilis, azonban maga a cég valószínűleg nem az. A Terra Tuffola a honlapján kifejezetten állati eredetű anyagok mellé ajánlja a készítményeit, illetve a Kanálka Manufaktúrának is több terméke tartalmaz mézet. Az Olivia Natural pedig egyes termékeinél szintén használ állati eredetű anyagot, így ha valaki további termékeket vásárolna az említett készítőktől, akkor odafigyeléssel tegye.

Figyelembe véve, hogy a Vegán Doboz csapata arra törekszik, hogy leginkább magyar készítők termékei kerüljenek bele a dobozba, igen nehéz dolguk van, hiszen 100%-osan csak vegán termékeket előállító márka még nagyon kevés van Magyarországon. Így érthető, ha olyan cégek produktuma is bekerül a csomagba, amelyek adott terméke ugyan vegánkompatibilis, de maga a cég és annak küldetése egyáltalán nem kapcsolódik a vegán életmód szemléletéhez. Remélhetőleg a jövőben sokkal több hazai vegán márka lesz jelen a magyar piacon és majd csak kapkodjuk a fejünket a rengeteg magyar  vegán cég között, a doboz összeállítói pedig nem győzik majd a termékeket a dobozba pakolni.

 Áprilisi kiadás - Galéria

 

A Vegán Doboz itt érhető el.

Kövess a közösségi médiában is!

fb.png instanak.png yt.png pin.png

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg ismerőseiddel is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr1213707474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása