6 vegán ajándékötlet anyák napjára
2017. május 04. írta: ZöldElla

6 vegán ajándékötlet anyák napjára

Az édesanyák az év minden egyes napján figyelnek a családjuk igényeire, maguk elé helyezik gyermekeiket és párjukat. Azonban ők is megérdemlik az odafigyelést, ezért 6 ajándékötletet gyűjtöttem össze,  nem csak vegán anyukáknak. 

vegan_ajandekotlet_anyak_napjara_zoldella_vegan_eltmod_blog_1.jpg

Mivel közeleg május első vasárnapja, az anyák napja, ezért összeszedtem 6 ajándékötletet, amelyet vegánként jó szívvel adhatunk szeretett édesanyánknak, nagymamánknak vagy keresztanyánknak.. 

1. Vegán csokoládé

A csokoládé klasszikus ajándék és szerencsére egyre több vegán márka kínálata is kapható különböző ízesítésekkel. Vegán csokoládét tudunk venni a Müllerben, a DM-ben, bioboltokban is, illetve a Tescoban is megtalálható például a Moo Free nevű márka.

 

2. Nyers vegán édesség

A nyers torták isteni finomak és mivel kevésbé ismertek, így különlegesebbek is. A tortafélék sora végtelen, így rengeteg egyedi íz közül lehet választani. Manapság még nem annyira elterjedtek, ezért különleges kulináris élményt nyújthat annak, aki még nem kóstolta. Mi magunk is elkészíthetjük, csak egy erősebb aprítógép kell hozzá. A neten rengeteg recept található magyarul és angolul is, de ha nincs kedvünk, időnk elkészíteni, akkor meg is rendelhetjük a finomságot itt, itt vagy itt. Azonban arra figyeljünk, hogy általában 2-3 nap a teljesítési idő a nyers tortakészítőknél.

Én is készítettem már nyers finomságokat: nyers macaront, nyers áfonya tortát és nyers vegán cake popotis.
 

3. Vegán kozmetikai kezelés

A legtöbb anyuka általában elveszi magától az időt, hogy a családjával foglalkozzon, így nem marad ideje magára, pedig mindenkinek szüksége van olykor egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre. Ehhez pedig akár egy kényeztető arckezelés is elég lehet. Ha találtunk vegán kozmetikust, akkor édesanyánknak ajándékutalványt vásárolhatunk. Ilyen kozmetika például az Elysium, de akár a lakhelyünk szerint kereshetünk vegán kozmetikust, vagy legalább olyat, aki állatkísérletmentes termékekkel dolgozik. Vagy akár egy masszázsutalványt is adhatunk.

Ha erre nincs módunk, akkor akár mi magunk is rendezhetünk egy wellness napot anyunak. Ebben a posztban összeszedtem pár ötletet.

Banana-Function-for-Facial-Skin1.jpg

4. Vegán arc- és bőrápolási termékek

Ha a wellness nap vagy a kozmetikushoz küldés nem megoldható, akkor keressünk édesanyánk korának és bőrtípusának megfelelő krémet, pakolást. A Müllerben (Terra Naturi, Neobio, Lavera, Dr.Organic, Naturé), DM-ben (Neobio, Lavera, Nonique), Rossmannban (Rival de Loop) és Lushban is kaphatóak vegán arc- és bőrápolási termékek, de akár bioboltban, vagy kifejezetten natúrkozmetikumokkal foglalkozó oldalon is találhatunk vegán termékeket.

Arra figyeljünk, hogy  mindig keressük meg a vegán logót vagy feliratot terméken, mert ha esetleg cruelty-free is egy termék, nem biztos, hogy vegan. Itt szedtem össze, hogy mik a leggyakrabban előforduló állati eredetű anyagok.

5. Vegán szakácskönyv

A legtöbben szeretnek sütni, szeretik a szép szakácskönyveket vagy éppenséggel szükségük van egy jó receptleírásra. Szerencsére most már több vegán szakácskönyv is kapható a könyvesboltokban, így ha édesanyánk szereti az ilyen típusú ajándékokat, akkor egy szép darabbal meglephetjük.

Több korábbi posztomban már ajánlottam könyveket, ezek itt, itt és itt olvashatóak.

6. Vidd el étterembe

Ha egy igazán nyugis, kellemes napot szeretnénk szerezni édesanyánknak, akkor egész napos programot is szervezhetünk számára, melynek részeként beülhetünk egy vegán étterembe. Budapesten már több, vasárnap is nyitva tartó helyet lehet találni.

Ha nincs módunkban étterembe vinni, akkor készítsünk neki egy finom reggelit vagy ebédet. Készíthetünk gofrit, palacsintát, muffint, mandulás csigátpizzát, pizza tekercset, lasagne-t vagy hagymalevest is.

Ha tetszett a poszt és érdekelnek a veganizmussal kapcsolatos témák, akkor kövess Facebookon , Instagramon és YouTube-on is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr748665984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stenonis 2017.05.05. 07:05:08

Az állatok egy részét azért tartjuk, hogy kellő időben lemészároljuk őket és megegyük/bőrüket, szőrüket felhasználjuk.
Ezt tették az őseink 10000 évvel ezelőtt is.

Előtte meg dárdákkal, íjakkal, bunkósbotokkal, kövekkel verték agyon a cuki kis állatokat, hogy megegyék azokat. És ez már több millió éve így megy...

Szóval nem kell képmutatónak lenni :)
süti beállítások módosítása