A gofri a nyár édessége, a palacsinta mellett ez a leggyakoribb édesség a strandok büféiben. Azonban hagyományosan tojással készül a tészta, így a vegánok számára sajnos ez az édesség is felejtős.
Személy szerint nagyon szerettem a gofrit, az egyik kedvenc édességem volt. Évek óta nem ettem, mert valamiért nem jutott eszembe receptet keresni hozzá a neten egészen mostanáig. Valamiért az a képzet élt bennem, hogy a gofrit nem vegánosították még, így eredménytelen lenne keresni is. Azonban szerencsére tévedtem és több receptet is találtam, melyek közül most meg is osztok egyet. Még nem készítettem el, de ami késik nem múlik, úgyhogy érdemes lesz figyelni majd az instagramot is mert kétszer ugyanazt nem fogom megírni, főleg hogy a recept nem saját.
A képre kattintva a forrásoldal jelenik meg.
De nem is szaporítom tovább a szót, nem húzom a vegán gofrira vágyó olvasók idegszálait tovább. A receptet a spiceupthecurry.com oldalon találtam.
Hozzávalók:
- 1 bögre (250 ml) finom liszt
- 1/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tk cukor
- csipet só
- 2 ek olaj
- 1 és 1/4 bögre víz
- vanília aroma
1. A száraz összetevőket (liszt, cukor, sütőpor, só) keverjük össze egy tálban.
2. Ezután adjuk hozzá a vizet, olajat és vaníliaaromát, majd keverjük csomómentes a masszát.
3. Melegítsük elő a gofrisütőt és ha kellőképpen felmelegedett, akkor süssük ki a gofrikat.
4. Banánnal, eperrel, almával, körtével és agave sziruppal, növényi tejes pudinggal, kókuszhabbal, növényi habbal, idény gyümölcsökkel vagy fagyival igazán ínyenc reggelit vagy nassolni valót csaphatunk.
Gyors, egyszerű, finom és erőszakmentes. Mindenképpen megéri kipróbálni. :)
Ha tetszett a poszt és érdekelnek a veganizmussal kapcsolatos témák, akkor kövess Facebookon is!