Amikor a kutyád végre virágillatú lesz
2015. június 29. írta: ZöldElla

Amikor a kutyád végre virágillatú lesz

Évente egy–két alkalommal minden kutya életében bekövetkezik a fürdés ideje, amire leginkább az embereknek és nem a négylábúaknak van igénye.

 

Mivel a kutyák bőrére és bundájára is lerakódik a kosz, por, pollen, illetve bizonyos esetekben lelkesen fetrengenek bele mindenféle rohadt növénybe, szemétbe vagy trágyába, ezért nem lehet elkerülni, hogy évente pár alkalommal megfürdessük őket. Azonban ahogyan a saját esetünkben, úgy a kutyáknál is érdemes a káros anyagoktól mentes sampont használni. Éppen ezért esett a választásom a Faith in Nature nevű márka egyik kutyasamponjára.

sampon1.jpg

A Faith in Nature nevű márka már kb. 30 éve létezik és megalkotója a természetes összetevőket tartotta szem előtt, melyek nem tartalmaznak szintetikusan előállított adalékanyagokat és nem károsak sem a használójukra, sem pedig a környezetre. Emellett nem végeznek állatkísérleteket és termékeik nagy része vegán, a maradék pedig vegetáriánus.

Brook elég sajátos módon volt hajlandó törölközni... :)

Mivel közeledett nálunk is az idei első fürdetés – évente 2, maximum 3 alkalommal fürdetjük samponnal a kutyákat –, ezért még a Vegán Tavaszi Fesztiválon vásároltam meg a levendula illatú sampont. A választásom azért a levendula illóolajat tartalmazó termékre esett, mert egyrészt a hajnak és szőrnek is jót tesz, másrészt rovarűző hatása is van. A márkának még három másik illatú – kamilla, kókusz és teafa – kutyasamponja kapható. Maga a termék 400 ml és jól kezelhető flakonban van.

dog-range-faith-in-nature.png

Be kell vallanom, hogy Lili és Brook egyáltalán nem élvezte a fürdetést. Lilivel egyenesen közelharcot vívtam, hogy a zuhanykabinban maradjon, míg Brook megadóan várta, hogy mikor lesz már vége ennek a szörnyűségnek. Érdekes, hogy mennyire másként működött a sampon a két szőrén. Mindkettő keverék, de más típusú a szőrük. Lili labradoros beütésű, sűrű aljszőrzettel és állandóan hulló egyenes vastagszálú szőrrel rendelkezik, míg Brooknak inkább göndörödő, félhosszú és nagyon rövid egyenesszálú szőrszálai vannak.

                     sampon5.jpg

sampon7.jpg Lilire kb. háromszor annyi sampont kellett raknom és eldolgoznom, mint Brookra ahhoz, hogy normálisan habosodjon az anyag. Olyan volt, mintha Lili szőre beszívta volna a rákent sampont. A habosodást tekintve a termék habzik, de szerencsére nem olyan nagyon durván. A kutyák szőre jó puha és levendula illatú lett. A két közepes méretű – térdmagasságban van a fejük – kutyára a 400 ml-es flakon kb. egy nyolcadát használtam el.

GALÉRIA

Vegán logó nincs a terméken, de mivel a cég többi termékét sem tesztelik állatokon, illetve az összetevőlista értelmezésem szerint nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, ezért meg mertem venni és merem ajánlani is mert csuda finom virágillata lesz a kutyáknak. Igaz, csak rövid ideig. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr877580770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scivásc Nneirda 2015.07.20. 09:52:17

Ez a sampon itthon kapható? Belinkelnéd? Köszi!

ZöldElla 2015.07.26. 22:43:08

@Scivásc Nneirda: http://termeszetes.com/kategoria/549760109855614-kutya-kozmetikumok---uj!
süti beállítások módosítása