Levendulás sampon a dr.organic-tól
2014. szeptember 17. írta: ZöldElla

Levendulás sampon a dr.organic-tól

A mai posztban a dr.Organic levendulás samponját mutatom be. Pont az egyik nagyobb multinál vásároltam és szükségem volt samponra. Mivel se időm se kedvem nem volt még drogériába futkosni így igyekeztem helyben találni egy vegán kompatibilis sampont. A kritériumnak megfelelő egyetlen márka a dr.Organic volt, így esett a választásom az egyik termékére. A samponokat és hajbalzsamokat illetően jókat hallottam a márkáról, ezért úgy voltam vele, hogy kipróbálom az egyik samponját.

lev1_1.jpg

Mivel nagyon szeretem a levendula illatát, illetve jót tesz a hajnak a levendula illóolaj, ezért az átlátszó, de enyhén lilás színű sampont vettem le a polcról. A hozzá tartozó hajbalzsamot most hanyagoltam, arra nem volt feltétlen szükségem. Meg kell említeni, hogy a dr.Organic termékei az átlagnál drágábbak, a sampon ha jól emlékszem 2300 forint körül volt.

A cég angol, a natúr és a bio vonalat képviselik. Filozófiájuk, hogy bioaktív összetevőket tartalmazó, ártalmas kemikáliákat, ásványi olajokat, génmódosított dolgokat kerüljék, illetve ami nagyon fontos, hogy nem tesztelnek állatokon és a termékeik nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat, viszont állati termékeket igen (méz, méhpempő, propolisz, méhviasz, tejfehérje), ami miatt mindig meg kell győződni, hogy a kiválasztott termék vegán-e vagy sem. A termék előállításhoz való viszonyukat ismerve azonban azt kell mondjam, hogy megéri többet kiadni a termékeikért, hiszen minden egyes nap szó szerint az életünkkel és egészségünkkel játszunk, amikor a különböző higiénés, bőrápoló és kozmetikai szereket kenjük magunkra. Nem szabad elfelejteni, hogy a bőrünk a legnagyobb szervünk és rajta keresztül a különböző anyagok, kemikáliák nem csak távozni, de beszívódni is tudnak és bejutva a véráramba, illetve telítődés esetén nagy károkat tudnak okozni a szervezetünkben és az életünkben.

Honlapjuk angolul és magyarul is olvasható.

lev2_1.jpg

Rátérve a címben is utalt termékre nem egy rossz dologról van szó. Még nem használom olyan régóta, de azt már tapasztaltam, hogy mindenféle előzetes hajpakolás és utólagos balzsamozás nélkül is, csak magát a sampont használva puha lett a hajam. (Természetesen nagyon fontos, hogy a hajunkat pakolásokkal tápláljuk, csak személy szerint olykor elfeledkezem róla.)

Az illata döbbenetesen jó. Konkrétan olyan, mintha a levendula illóolajomat közvetlenül csepegtettem volna a hajamra, annyira intenzíven érezhető a virágillat hajmosás közben és egy kis ideig még utána is. A sampon címkéjén az áll, hogy kiegyensúlyozó sampon, ami minden hajtípusra jó, de a korpás haj esetében is használható.

lev3.jpg

Számomra az egyetlen negatívum az volt, hogy tapasztalatom szerint eléggé habzik. Természetesen a habzás erősségének meghatározása mindenkinél más, így ez a meglátásom a termék minőségével kapcsolatban nem igazán mérvadó. Azonban egy bioaktív anyagokat tartalmazó terméknél, ami a minél természetesebb irányba igyekszik elmozdulni számomra adott lenne, hogy kevesebb habzóanyagot alkalmaznék a termékben.

Per pillanat azt mondom/írom, hogy egy jó termékről van szó és aki szintén szereti  az intenzív levendula illatot, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia ezt a sampont.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr136697427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása