Természet adta szépség II.
2014. augusztus 07. írta: ZöldElla

Természet adta szépség II.

Folytatva a természetes szépségről szóló posztot, ma az avokádó- és szőlőmagolajat fogom bemutatni. Az előző  posztban a argán- és jojobaolajat mutattam be, az a poszt itt olvasható.

body-care-tips-500x309.jpg

Mindkét olaj igen gyakori szereplője nem csak ipari, hanem az otthoni krémkészítésnek is, hiszen a bennük lévő vitaminok jótékony hatást váltanak ki a bőrre kenve. Mindkét olaj használható a bőr- illetve a hajápolásra is. 

Az avokádó ( Persea americana) a babérfélék családjába tartozó 10-20 méter magasra megnövő örökzöld fa. Közép-Amerikában őshonos és már Kr.e. 5000 körülről vannak a termesztésére utaló nyomok. Leginkább ott marad meg, ahol az  átlag hőmérséklet meghaladja a13 fokot de azt mondják, hogy -6 fokig fagytűrő. Magról vagy dugványokról szaporítják és 4-6 éves korukban válnak termővé. A gyümölcsöt 6-9 hónapos érés után szedik. A termés húsa amellett, hogy tápláló rengeteg fehérjét és tartalmaz — zsiradéktartalma 25%. (1)

Az avokádó olajat a gyümölcs húsából préselik, melyben a, B1-, B2-, C- és E-vitamin található. A préselt olajat centrifugálják majd leszűrik vagy további finomítási eljárásoknak vetik alá. Az avokádó olaj 85%-ban telítetlen zsírsavakból áll. Igen magas az elszappanosíthatatlan összetevőinek aránya, valamint gazdag A, E és D vitaminokban is. A benne található fitoszterinek felépítésükben hasonlóak a bőrben található koleszterinhez. E tulajdonságoknak köszönhetően az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, elősegíti a sejtmegújulást. Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is.

bottle-of-avocado-essential-oil.jpg

Jótékony hatásai:

  • Megőrzi a bőr fiatalságát, gyorsítja a hegek gyógyulását.
  • Növeli az oldható kollagén mennyiségét a bőrben, ami által az rugalmasabbá válik.
  • Ajánlott ekcémás, pattanásos és gyulladásra hajlamos bőrre.
  • Kiváló masszírozáshoz.
  • 1-2 faktoros fényvédő képességgel bír az avokádóolaj.
  • Használható cellulit kezelésére.

 

A szőlőmagolajat az érett szőlőszemeg magjából sajtolják. Belsőleg és külsőleg is használható. Van benne A-, B-, C-, E- és F-vitamin, valamint bioflavonok, klorofill, illetve többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. A bőrbe gyorsan és könnyen felszívódik. Használatánál arra figyeljünk oda, hogy a felkenés után kb. 20 perccel később langyos vízzel öblítsük le és óvatosan töröljük meg az adott bőrfelületet.

szolomagolaj.jpg

Jótékony hatásai:

  • Javítja a bőr simaságát és rugalmasságát.
  • Regenerálja a kollagén szöveteket a bőrben.
  • Regenerálja a hajhagymákat.
  • A petyhüdt bőr állapotát javítja.
  • Cellulit kezelésére is alkalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr115638422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása