Románia vérzik...
2013. szeptember 23. írta: ZöldElla

Románia vérzik...

De nem azért, mert Drakula vagy Báthori Erzsébet feltámadt vagy vérhas ütötte volna fel a fejét az országban. A folyó vér azon kutyák ezreihez tartozik, akiknek a kiirtására a román parlament bólintott rá, mégpedig elsöprő többséggel — 266 igennel a 23 nemmel szemben. (1) Az országban elég régóta problémát okoznak a falkába verődött, éhes és elvadult kutyák, akik elmondások szerint embereket támadnak meg. A tömeges kivégzéseknek Traian Basescu elnök adott zöld utat még szeptember elején és erre pár napra rá jött a hír, hogy 2013. szeptember 10.-én egy kóbor kutya halálra mart egy 4 éves gyermeket, tehát ezzel mintegy alátámasztották, hogy a kutyákat irtani kell. Azonban valójában egy pedofil végzett a kisfiúval. Ezt később azonban Corneliu Vadim Tudor, Románia európai parlamenti képviselője nyilatkozta és tette nyilvánossá. Emellett nyilvánosságra került, hogy a román elnök Kínával üzletel és mintegy 70.000 kutyát kíván a keleti országnak élelmezési célra eladni. (Mindemellett hivatalosan már Kínában is betiltották a kutyahús evést, azonban ez a törvény cseppet sem érdekli azt a réteget, akik megeszik a kutyákat.)

rom1.jpgRománia fejezd be a barátaim gyilkolását!!!

A "probléma" még az 1980-as években kezdődött, amikor Nicolae Ceausescu a vidéki, falusi embereket a városokba telepítette és panellakásokba zsúfolta. Ide nem hozhatták magukkal a háziállataikat az emberek, így azok szélnek lettek eresztve, és elkezdődött a mára kezelhetetlen tömeggé nőtt kutyafalkák szaporodása. A kóbor kutyák tömeges legyilkolása Bukarestben, Románia fővárosában kezdődött. Így több, mint 20 évvel később megkezdődött a kutyák üldözése, elfogása és kegyetlen, fájdalmas legyilkolása. A kivégzés szót joggal használhatjuk ebben az esetben, hiszen a kutyákat a legiszonyatosabb módon végzik ki, mint a lelövés, megmérgezés, felakasztás, élve égetés vagy kisméretű, zsúfolt kennelekben történő halálra éheztetés és szomjaztatás. De akad olyan is, hogy a gyilkos mérgetinjekciót adnak be a kutya szívébe előzetes altatás vagy fájdalomcsillapítás nélkül. Ebben az esetben viszont gyakran előfordul, hogy vergődő kutya a szíve helyett másik szervébe kapja a mérget, például a tüdejébe, és ebben az esetben hosszú és fájdalmas halál vár rá. Egy 2008-as törvényben azonban támogatják a kóbor kutyák ivartalanítását, hogy megakadályozzák azok további szaporodását. (2)

Magában a fővárosban becslések szerint kb. 64 000 kóbor kutya él és próbál meg naponta életben maradni. (3) Csak 2013-ban eddig becslések szerint 16 000 esetben történt kutyaharapás és 6000 esetben pedig kutyatámadás. (4) (Két másik cikkben azonban eltérő adat olvasható. Itt arról írnak, hogy a Bukaresti Kórház szóvivője szerint az első 8 hónapban 9760 embert kezeltek kutyaharapással, még itt azt írják, hogy az  első 4 hónapban 1100 embert harapott meg kutya. Tehát az erre vonatkozó számadatokat véleményem szerint óvatosan kell kezelni és nem kizárható a számok eltúlzása sem...) Ez rémisztően magas szám, azonban nem szabad arról megfeledkezni, hogy az emberi nemtörődömség miatt fajult eddig a helyzet. A kutyák alsó hangon is 10 000 éve élnek együtt az emberekkel, az emberi faj domesztikálta és szelektálta őket, a számára legalkalmasabb tulajdonságokat alakította ki a kutyában, aki teljes mértékben függ az embertől. Nekünk kell odafigyelni rájuk, és ha kell, akkor születésszabályozást végezni és ivartalanítani. Ha Romániában időben észbe kapnak, és egy hosszútávú ivartalanítási tervbe fogtak volna, akkor most nem lenne ilyen kezelhetetlen helyzet. Az pedig, hogy a legválogatottabb kegyetlenséggel mészárolják le az ebeket, elfogadhatatlan az Európai Unió egyik tagállamától. Bár Basescu elnök más véleményen van, mert szerinte: "sterilisation is no longer a solution" as "does not remove dogs' fangs" azaz az ivartalanítás nem olyan hosszútávú megoldás, mert nem tünteti el a kutyákat és a tépőfogaikat. (5)

rom2.jpgA gyilkolás nem a válasz. Állítsd meg ezt a horrort, Románia!

Basescu elnök elméletével azonban szöges ellentétben állnak azok a statisztikák, amik szerint egy intenzívebb irtás után is elég rövid időn belül nő a kóbor állatok populációja az életben maradt egyedek gyors szaporodása miatt, így a probléma kezelésére a megfelelő stratégia az állatok sterilizálása, azaz ivartalanítása. (6) Ezt a 4Pfosten nevű állatvédő szervezet el is kezdte Romániában. Gabriel Paun azt nyilatkozta a BBC News-nak, hogy az utóbbi években a szervezetük mintegy 100 000 kutyát ivartalanított az országban és ebből 10 600 kutya volt bukaresti. Azonban ez a magánkezdeményezés nem elég, nemzeti szintű összefogás kell. (7)

Számomra ez olyan, mintha a világ a gyermekéhhalált azzal oldaná meg, hogy lemészárolja a gyermekeket. A probléma megoldva, az éhező tömegek eltűnnek, a módszer pedig nem lényeges.

A kegyetlen kivégzések ellen több országban is tiltakoztak az állatvédők. A tiltakozásokat 2013. szeptember 21-ére tervezték. Az európai állatvédők hallatták a hangjukat Londonban, Berlinben, Frankfurtban, Stuttgartban, Hamburgban,  Brüsszelben, Pozsonyban, Bukarestben, Athénban és Cipruson is. 

A magyar állatvédők 2013. szeptember 22.-én vonultak a román nagykövetség elé. (Szándékosan kisbetűvel írva mert nem érdemlik meg, hogy bármilyen tiszteletet is megkapjanak még ha ezzel támadható a magyar helyesírási tudásom.) Körülbelül 100-120 állatvédő ment el a követség elé, és tiltakozott egységesen piros felsőben. Egyesek transzparenseket készítettek, illetve elhozták négylábú családtagjaikat is. A 12 órakor kezdődő demonstráció 13 órakor véget is ért. Az esemény rövid volt, de reméljük lesz visszhangja illetve figyelembe veszi a román kormány, hogy az Európai Unió polgárai nem hunynak szemet a barbár és kegyetlen kivégzések felett! Addig is kerüljük a Romániában készült termékeket és onnan importált élelmiszereket!

Több aláírásgyűjtő petíció is indult a neten, amiket be is linkelek. Kérem aki elolvasta a posztot írjon alá legalább egyet!

http://www.peta.de/web/home.cfm?p=5155

http://www.change.org/petitions/nach-bukarest-gegen-den-beginn-der-tötung-der-straßenhunde?share_id=pdIzcyWscM&utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition


http://www.change.org/en-GB/petitions/president-traian-basecu-of-romania-stop-the-mass-slaughter-of-stray-dogs-in-romania

http://www.avaaz.org/en/petition/Spune_si_tu_cu_noi_NU_EUTANASIERII_NU_e_vina_lor_ca_nu_au_fost_crescuti_cum_trebuie/?pv=0

https://www.change.org/petitions/constitutional-court-of-romania-please-reject-the-pl912-modification-proposal-of-the-lower-house

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldella.blog.hu/api/trackback/id/tr335528674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drago Brutic 2013.09.24. 16:42:23

Zöldella!
Te vagy nagyon fiatal, vagy nagyon hülye lehetsz, már elnézést. Annak a jóléti társadalomnak a terméke, amely lelkiismeretfurdalását a felhájpolt kutyavédelemben éli ki. Akkor lennél hiteles, ha nem általánosítanál, nem barbároznál le egy egész népet, esetleg foglalkoznál a posztban a veszélyeztetett emberekkel is. De nem, a te világképed egyszerű: vannak a kis ártatlan kutyusok,és van egy gonosz balkán, akiknek az országát sem kell nagybetűvel írni. Na itt kell írnom, hogy elmész...a fenébe. Bocsánat. Bocsánat az egész balkán nevében is, amelynek nem volt módja valahol Flandriában megtelepedni, hogy aztán művelt, civilizált, finom emberekké váljanak. Wow, ne egyél román terméket, zabáld inkább a belga csokit, mert te EURÓPER vagy. Így, nagybetűvel!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.09.24. 16:50:25

Mert a magadfajta sötétzöldek nem tudnak felelősen állatot tartani.

De a sok kutyatámadás áldozataival nem törődsz ennyire, ugye?

randomuser1 2013.09.24. 16:53:13

@Drago Brutic: lol, így megy ez azoknál, akik elvágyódnak a balkánról :)

Drago Brutic 2013.09.24. 16:54:56

Mellesleg az általad citált "zöld" képviselő egy hírhedett antiszemita, magyarellenes görény, aki szinte bűzlik az Európai Parlamentben, és akinek abszolút felelőssége van a marosvásárhelyi pogromban. Ja, hogy ott csak embereket vertek félholtra, bocs.

Vittore. 2013.09.24. 16:58:17

Nem értem, túlszaporodtak a kutyák, ki kell őket sajnos írtani. Ezt lehet szeretni, vagy nem, de ekkora méretben már tényleg veszélyesek a kutyák és ami fontos, hogy betegséget terjeszthetnek.

Nekem is van kutyám, de a kóbor kutyákat sajnos be kell fogni.

Drago Brutic 2013.09.24. 17:00:09

@Emmanuel Goldstein: Miért is kéne a balkánról elvágyódni? Elvágyódni egy adott gazdasági/társadalmi helyzetből lehet, nem egy történelmi területről. Európa egyetlen régiója sem magasabb/alacsonyabb rendű a többinél. Ha így lenne, akkor nem létezne európaiság.

jewel79bp 2013.09.24. 17:00:41

@qwertzu: mondjuk számomra nagy kérdés, hogy egy ország hogyan lehet EU tag... A törököket, horvátokat, szerbeket ugye pont azért is nem akarták beengedni sokan az EU-ba, mert az (emberi) tömegmészárlás, kivégzések nem igazán szalonképesek. Mondjuk szerintem ez a kérdés is olyan, hogy egy olyan ország, ahol ilyen a helyzet, szerintem nem EU kompatibilis... Az ukránok is csak akkor álltak neki a kutyák tömeges mészárlásának, amikor jött a foci bajnokság... Ez "européer"?...

nemjogasz 2013.09.24. 17:00:55

A poszt elég elvakult állatvédő, de van benne igazság.
Én úgy tudom, nem azon van a felháborodás, hogy a kóbor kutyákat elaltatják vagy kilövik, hanem hogy az új törvény értelmében bárki, bármilyen módon szabadon megölhet bármilyen utcán lévő kutyát. Magyarul nem szervezett ritkítás, írtás megy szakemberek által, viszonylag humánus módon, hanem a lakosságra van bízva, hogy akár furkosbottal verje agyon az utcán lévő kutyákat. Azaz tulajdonképpen a kóbor kutyákat kiveszi az állatkínzás elleni törvények hatálya alól.

vasvirag (törölt) 2013.09.24. 17:03:43

================================
Csak reménykedhetünk, hogy a blog pószterét kiéhezett kutyafalka tépi szét ezért a posztért ...
================================

randomuser1 2013.09.24. 17:05:39

@Drago Brutic: én pl kifejezetten utálom saban bajramovic zenéjét, jobb minél távolabb élni :)

randomuser1 2013.09.24. 17:07:34

@vasvirag: nem valószínű, így első blikkre, a csaj sose járt még a pesti körútnál kívűlebb eső civilizálatlan peremterületeken

Drago Brutic 2013.09.24. 17:13:42

:)
Én meg felkaptam a vizet a poszton. Unom már ezt a "kifinomult" balkánozást. Az emberek lényegét tekintve mindenhol ugyanúgy élnek. Miért kéne bárkiben is kisebbrendűségi érzésnek lenni azért, ahol él?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.24. 17:20:31

"A magyar állatvédők 2013. szeptember 22.-én vonultak a román nagykövetség elé. (Szándékosan kisbetűvel írva mert nem érdemlik meg, hogy bármilyen tiszteletet is megkapjanak még ha ezzel támadható a magyar helyesírási tudásom.)"

Miért, ha tisztelnéd őket, nagybetűvel írtad volna?

komplikato 2013.09.24. 17:31:17

@jewel79bp: Na igen, de a fejlett nyugaton eleve a helyzet nem állhatott volna elő. itt meg van 70.000 darab eb aminek sosem volt tulajdonosa ha jól értem a helyzetet. És igen van pár ember aki befogadna egy egy kutyát, na de 70.000-et hova tennének?

Ettől függetlenűl mélységesen felháborít engem is mint embert, mint állatbarátot és kutyakedvelőt maga a helyzet és a "megoldása" is. Ugyebár Gandhi mondotta volt, hogy egy társadalom érettsége azon (is) mérhető miként bánnak az állatokkal. (Meg nem mellékesen az emberekkel, utóbbi itthon is ultra gáz.)

jewel79bp 2013.09.24. 17:32:32

Egyébként árulja már el valaki, hogy akik a bloggert szidják, min akadtak ki ilyen mértékben? Én véletlen keveredtem ide, lehet, hogy ez a megszokott hangnem, csak nem igazán értem a felháborodás okát. A kutyákat utáljátok, vagy úgy mindenestől az állatvédőket, vagy csak szimplán sajnáljátok a kutyák miatt terrorban élő román polgárokat?...

Drago Brutic 2013.09.24. 17:40:49

@jewel79bp:
Magam részéről leírtam: rohadtul álszent ez az egész kutyavédelem, és érzéketlen hozzáállás egy komoly közegészségügyi, közbiztonsági problémával szemben. Felháborítóan kirekesztő egy egész ország diszkriminálása.
Valamint nevetséges tudatlanság abba a Corneliu Vadim Tudor-ba kapaszkodni, aki 20 éve képviseli Romániában a sovinizmust, kirekesztést, magyar és zsidóellenességet, akinek köszönhetően sok-sok embert vertek nyomorékká a 90-es években.
Csak tömören.

qwertzu 2013.09.24. 17:41:14

@jewel79bp:
"A kutyákat utáljátok, "
Nem.

"vagy úgy mindenestől az állatvédőket"
Bizonyos típusú állatvédőket. Igen.

"vagy csak szimplán sajnáljátok a kutyák miatt terrorban élő román polgárokat"
Igen.

jewel79bp 2013.09.24. 17:48:05

@komplikato: szerintem a legnagyobb probléma, hogy az emberbe bele van kódolva az ölési vágy. Emberek vagyunk, a tápláléklánc csúcsán, azért vagyunk mi a tetején, mert a Föld minden egyes lényét ki tudjuk nyírni. Van, akikben erősebb ez az ösztön, van, akikben nem. Nyugaton ezt az ösztönt szerintem elnyomják. Nem hiszem, hogy kevesebb fiatal gyerekben vetődik fel a kérdés, hogy milyen lehet macskát vagy kutyát kínozni, viszont itt a társadalmi kontroll miatt ezt lehetetlen kivitelezni. Ha pedig még a haveroknak sem szabad dicsekedni vele, akkor már nem
is olyan izgalmas, ezért tényleg csak a legelvetemültebbek teszik meg. Keletebbre, na meg a balkánon bele van kódolva a társadalomba, hogy aki vadászik vagy épp katonaként embert öl, az trendi, hazafi... (hány háborús bűnös tud ezért úgy elbújni, hogy a nemzetközi szervek nem találják meg). Nem tudom, hogy fog-e ez változni, hisz a hozzászólásokból is kiderül, hogy sokak szemében az életnek nincs értéke. Nagyszüleimnek voltak haszonállataik, vágtak is állatokat, de bizony már kiskoromban minden egyes disznóvágáskor nagyapám elmondta, hogy ezt az állatot azért neveltük fel, azért etettük, hogy most levágjuk és legyen a családnak télre hús, és ezért bizony tiszteljük ezt az állatot, és meg kell becsülni őt, mert emiatt jut nekünk most étel.
Nem tudom amúgy, hogy hogy kellene megoldani a romániai helyzetet. Az embereknél, háznál levő kutyákat mind kötelezném az ivartalanításra. A többit befogatnám, nemzetközi szervezetek segítségével felmérném, hogy melyik a menthetetlenül elvadult, azokat elaltatnám. A maradékot szintén nemzetközi szervezetek segítségével megpróbálnám örökbeadni. Németországban, Hollandiában nagyon sokan fogadnak örökbe kelet-európai kutyákat, nem lehetetlen dolog.

keletiszél 2013.09.24. 17:52:11

Van egy hasonló probléma ami ellen senki nem tesz semmit.Egy szép napon tarthatatlan lesz a helyzet de akkor már késő.Vajon milyen megoldást választanak majd?
Hogy mi ez a probléma?hát a cigányok.

Brix 2013.09.24. 18:04:35

Az Európa Parlament elé kell vinni a kérdést, és a suttyó , balkáni románoknak szankciókat kell a nyakába akasztani.
Be kell fagyasztani Románia felzárkóztatási támogatásait, akkor rögtön megtalálják a humánus megoldást
Azok a naiv államok, akik támogatták a szőrös talpúak EU tagságát, most láthatják milyen ország Románia!

Leonce 2013.09.24. 18:07:48

@ZF2: Milyen csúsztatásokat? Valami konkrétum?

Drago Brutic 2013.09.24. 18:08:52

szóval te x millió román termelőt tennél tönkre 70000 kutya miatt. Ez is humánus hozzáállás.

Brix 2013.09.24. 18:10:30

@Drago Brutic: Bárhová lehet menni az EU-n belül, mindenhol lenézik a románokat, ez tény. Tolvaj, simlis, jellemtelen balkáni nép, akiktől bármi kitelik. Lassan az azok is belátják hogy hiba volt felvenni Romániát az EU-ba, akik korábban támogatták...

Leonce 2013.09.24. 18:11:23

@Vittore.: Nem: kultúrált országokban nem úgy oldják meg , ahogy te írod.
Itt jöhetne a klasszikus Gandhi idézet egy nemzet nagyságáról.
Be kell fogni a kóbor kutyákat és ivartalanítani, majd ezt követően, ha lassú eredménnyel is, de vagy gazdát találni nekik, vagy megfelelő menhelyeken gondozni életük végéig. EGy évtized alatt megoldódott volna a probléma, de ez a mészárlás ez nem old meg semmit, csak egy újabb bizonyíték arról, hogy románia nem az EU-ba való.

Circus 2013.09.24. 18:11:41

@yafet: ha vérnyulak nem is, de ha jól emlékszem Ausztráliában, Új-Zélandon és az USA egyes területein volt hajtóvadászat vascsővel, amikor olyan szinten szaparodtak el, hogy mindent lerágtak.

Circus 2013.09.24. 18:26:38

Jut eszembe, a budapesti galambokkal mi van?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.24. 18:28:48

szerintem koreaban szeretik a kutyahusit es nem az akarmilyen inas meg mocsingos kutyahusit hanem a rendes tenyesztett kutyat

szeritnem jobb mint az olasz vörös nyúl :)))

randomuser1 2013.09.24. 18:29:59

@jewel79bp: én pl találkoztam ilyen kutyafalkával, úgyhogy az utóbbi.
alapvetően nem vok félős, nagytestű kutyám is volt, de te is összeszarnád magad abban a helyzetben, ne aggódj :)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.24. 18:36:04

szerintem ezt a humanitarius katasztrofat csak es kizarolag intervencioval lehet megoldani!!!
ugyis jottek nemetbol haza hentesek, felteve hogy orankent 100at el tudnak intezni, igy egy 5 fos profi kontingens 1-2 honap alatt vegezne a meloval

antisystem 2013.09.24. 18:37:43

Nézd Poster, alapban osztom a felháborodást, de azért az első linkeden leakadtam mint a biciklilánc... amiért most a románokat kritizáljuk, azt a rohadt PETA évtizede csinálja...
www.petakillsanimals.com/
newsfeed.time.com/2013/04/09/peta-takes-heat-over-claims-it-killed-90-of-animals-dropped-off-at-virginia-shelter/
Nem véletlen, hogy néhány adás megnézése után az ember az állatokat védeni szándékozóként hányingert kap az állatos csatornák USA "állatrendőrséges" és hasonló filmjeitől, semmivel sem jobbak mint az itt kritizált román gyakorlat, csak még meg is ideologizálják "magasabb rendű etikai" hablattyal.
Szóval, mivel a PETA pont ugyanazt csinálja, mint a kritizált román gyakorlat, hogy a "rendpárti" mocskát az állatok élete elé helyezi, szerintem egy ilyen kezdeményezés akkor támogatható nyugodt szívvel, ha ez a négybetűs szervezet eltakarodik a környékéről, mert alapvetően hitelteleníti az egészet.

gigabursch 2013.09.24. 18:42:21

kedves Poosztoló!

1.)
Báthory Erzsébetet légy oly kedves és ne emlegesd. Az, hogy szarházi alakok sokasága őt bemocskolta egykoron és azóta is konzumidióták sokasága ezt szajkózza - nos attól még ez mind nem igaz.

2.)
Itthon sem ártan egy ritkítás.

Vittore. 2013.09.24. 18:43:08

@Leonce: Persze, hogy nem oda való, ha Románia EU tag, akkor Horvátország miért nem volt már közvetlenül Ausztriával az?

A témához visszatérve, az egy dolog, hogy mit kellett volna tenni, de most már nem lehet ivartalanítani, mert a jelenlegi nagy szám már veszélyes, ezért.

Vincenzo90 2013.09.24. 18:53:07

A Romániából érkező termékek bojkottálása akkora hülyeség, hogy már fáj. A székely munkás mondjuk, aki az ásványvíz-palackozóban melózik, és szereti a kutyáját mit tehet az egészről? Ugyanígy a vidéki román, aki esetleg szintén nagy állatbarátként tiltakozik mivel érdemli ki, hogy ne vedd meg amit termelt?

randomuser1 2013.09.24. 18:55:09

@Vincenzo90: hámer szar, azér...
na jó, a csíki sör még elmegy, de a rahát, az borzasztó, nem is értem hogy árulhatják eus országként.

HgGina 2013.09.24. 19:07:49

A kutya nem aki, hanem ami. A réteg (?) pedig, amely fogyasztja, nem akik. Mellesleg teljesen igazuk van, és még üzletnek se rossz a sok hulladék, túlszaporodott korcsot elküldeni Kínába jó pénzért. A románok se hülyék.
Én a cigányokat adnám el nekik.

HgGina 2013.09.24. 19:09:20

@Emmanuel Goldstein: a rahátot pont úgy, ahogy a sokkal egészségtelenebb és veszélyesebb gumicukrot.

randomuser1 2013.09.24. 19:18:10

@HgGina: ez, ne is haragudj, alaptalan babona. a gumicukor macialakú, a rahát szögletes, hogy lehet egy cuki állatfigura egészségtelenebb egy ostoba mértani testnél, he?

qwertzu 2013.09.24. 19:49:52

@Emmanuel Goldstein: Ha a redbull legális, akkor bármi lehet az.

jewel79bp 2013.09.24. 19:52:56

@HgGina: a kutya nagyon is lehet "aki" - a nyelvészetet tanító professzorunkkal is kiveséztük anno ezt a témát, ez elsősorban a beszélő hozzáállásán múlik. Persze amíg te hulladék korcsokként emlegeted őket, megértem, hogy számodra csak "ami".

KergeK@csa 2013.09.24. 19:56:41

2 kutyám van (már csak), mégis azt mondom, hogy ha ilyen a helyzet, akkor szükséges a kóbor és veszélyes állatok irtása.
Szép a kasztrálás, de a kutya még utána elél mondjuk 10 évig, tehát csak hosszútávon hatásos.
Tetszik, nem tetszik, a relatíve fájdalommentes és gyors (golyó vagy méreg általi) ritkítás a legjobb megoldás. :(

KergeK@csa 2013.09.24. 19:57:34

@KergeK@csa: A poszt meg igazi "sötétzöld" hatásvadász hülyeség. (Mondom én ezt úgy, hogy szeretem az állatokat.)

HgGina 2013.09.24. 20:12:24

@Emmanuel Goldstein: ezek szerint nem láttál még préselt macit. Elmaradott vagy.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.24. 20:39:09

@Vincenzo90:
Engem egyszer egy kanadai zsidó utált ki egy angol fórumról, amikor megtudta, hogy európai vagyok, mert szerinte minden európai antiszemita.

vasvirag (törölt) 2013.09.24. 20:40:54

@Emmanuel Goldstein: megnéztem a korábbi posztot, a videoposztot. Igazad lehet ... :)

Pista Bácsi 2013.09.24. 20:43:38

@jewel79bp: "És bizonyára hihetetlen sokak számára, de Nyugaton a befogott állatokat karanténba teszik, menhelyre viszik, próbálják megtalálni az eredeti gazdáját, stb. Hollandiában élek, egy állatmenhelyen dolgozom, biztosan állíthatom, hogy itt nem lőnek ki kutyákat."

Ó, remek, akkor már meg is van a megoldás. A pártízezer román kóbor kutyát vigyétek át Hollandiába. Két legyet egy csapásra, Romániában a helyzet rendeződik, ti meg Hollandiában évekig tudjátok a létjogosultságotokat bizonyítani!

1kutya 2013.09.24. 20:49:41

@Brix: te fogadjunk nem jártál még soha romániában (legalábbis az elmúlt 10 évben biztos)!!!

ha csak Borsnál átmennél a határon vagy 3km-t láthatnád, hogy kicsi híja van, hogy még nem köröztek le minket, de ha így folytatódnak a dolgok, akkor kb. 5 évet adok és kilóra megvesznek minket...

ZöldElla 2013.09.24. 20:51:02

Akik szerint hatásvadász, túlzó vagy nagyon részre hajló a cikk, azoknak ajánlanám a hivatkozások elolvasását. A piros színnel kiemelt számok, szavak vagy nevek. Nem hinném, hogy a The Huffington Post olyan hú de nagy sötétzöld elfogult állatvédő médium lenne. A gyengébb versenyzők kedvéért a zárójelben a piros 7-es vezet el az oldalára, angol nyelvtudás szükséges vagy legalább a Google Translate-t tudd használni.
Aki meg azon háborodik fel, hogy egy állatvédelemmel IS foglalkozó blog állatvédelemről ír annak csak gratulálni tudok az intelligenciájához.
A román termékek helyett meg mondjuk vegyétek a MAGYART vagy a magyar termelőket senki nem sajnálja mert ők helyben vannak?
Aki meg jön azzal, hogy az ember a legfontosabb, mint bármilyen más faj az menjen és olvassa az Amnesty International honlapját és jelentkezzen önkéntesnek bármilyen szervezethez, ami emberekkel foglalkozik. De tudom, hogy sörrel a kezünkben, a kényelmes székünkbe süppedve sokkal könnyebb trollkodni, mint valamit is tenni.
Tessék cselekedni és emberekkel foglalkozni, ne csak a száj karatézni. Egyszerű.

ZöldElla 2013.09.24. 21:00:23

Mellesleg remélem sokan megértették, hogy miért fontos ivartalanítani a házi kedvenceket, a kutyákat, macskákat. Magyarországon becslések szerint kb. 2 000 000 kutya él, aminek egy jó része kóbor vagy elvadult. Ha nem szeretnénk, hogy hasonló helyzet alakuljon ki nálunk is, akkor ivartalanítsuk az állatokat. Férfiaknak javaslom, hogy ne a saját heréiket lássák a kutya heréiben. Attól, hogy kasztrált lesz az eb még 100%-ig értékes. Olvassunk utána az ivartalanításnak, ma már nagyon sok helyen vannak ivartalanítási akciók és mindemellett több betegséget is megelőzhetünk.

jewel79bp 2013.09.24. 21:16:24

@Pista Bácsi: tudom, ez is hihetetlen, de jönnek Hollandiába román, bolgár stb. kóbor kutyák alapítványokon keresztül. Nyilván sajnos nem az összes, aki jöhetne. A menhely, ahol dolgozom, egy fillér állami támogatást nem kap, és mint mindenki, én is ingyen dolgozom ott hétvégente. Ennyire jó biznisz.

maroz 2013.09.24. 21:20:15

@ZöldElla: A hülyeségeken (C.V. Tudor állítása, a kutyák kínai exportja táplálkozási céllal) túl ténybeli valótlanságokat is állítottál:

"A tömeges kivégzéseknek Traian Basescu elnök adott zöld utat még szeptember elején és erre pár napra rá jött a hír, hogy 2013. szeptember 10.-én egy kóbor kutya halálra mart egy 4 éves gyermeket, tehát ezzel mintegy alátámasztották, hogy a kutyákat irtani kell."

Valójában a tragikus haláleset szeptember másodikán történt. Elseje vasérnapra esett, szóval minek is adott zöld utat Basescu szeptember elején, a kutyatámadás előtt?

Gondolj már bele, hogy azért olvassák a blog.hu-t nem kevesen olyanok is, akik ismerik a román nyelvet, tájékozottak Románia dolgait illetően és nem sokadkézből szerzik be az információikat, nem a mindenféle kanadai blogokat értik félre, hanem például közvetlenül a forrásból tájékozódnak.

Győződj meg te is, hogy butaságot írtál, nézz utána, hogy tényleg szeptember 2-án volt a kutyatámadás, és hogy a törvényt a román képviselőház (amihez Basescunak semmi köze) szeptember 10-én fogadta el (link: www.cdep.ro/pls/proiecte/votf_adoptate?dat=20130910 ), szóval ne arcoskodj, ha szólnak, hogy tényszerűen is hülyeségeket írtál.

2013.09.24. 21:23:29

Aki egy Corneliu Vadim Tudort képes forrásként hivatkozni,az azt hiszem nem kellően tájékozott a román ügyeket illetően.

2013.09.24. 21:25:38

@ZöldElla: "A gyengébb versenyzők kedvéért a zárójelben a piros 7-es vezet el az oldalára, angol nyelvtudás szükséges vagy legalább a Google Translate-t tudd használni."

Fölényes nagyképűsködés helyett javaslok egy romániai körtúrát a szegényebb vidékeken. Nem kocsival, gyalog. Aztán majd látjuk mi lesz.

Makkasz 2013.09.24. 21:53:07

Végre tesznek valamit a kutyatámadások a fertőzésveszély és a borzalmas álapotok ellen.

A kutya nem ember.

A házi kedvencek életének addig van értelme, míg van gazdájuk, szeretetet adnak egymásnak. Ha nincs, akkor el kell altatni a kutyát, macskát.

Jelzem, örökbefogadott macskám most is itt rendetlenkedik.

A kutya nem ember.

A koborló kutya, macska valamennyi őshonos állatra veszélyes, keresnivalója sem az erdőben, sem a parkban, sem a városban felügyelet nélkül nincs.

Verseny 1%-okért. Láttátok a reklámokat? Ki az a beteg lelkű ember, aki beteg gyermekek vagy éhezők helyett állatmenhelynek ad pénzt?

A kutya nem ember.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.09.24. 21:58:02

"Számomra ez olyan, mintha a világ a gyermekéhhalált azzal oldaná meg, hogy lemészárolja a gyermekeket. A probléma megoldva, az éhező tömegek eltűnnek, a módszer pedig nem lényeges."

Sosem értettem azt a fajta környezetvédőt, aki az emberiségtől védi a környezetet, és nem az emberiség érdekében igyekszik állagmegóvni. A kettő között pont az a különbség, ami a kutya meg az embergyerek között: az egyik mi vagyunk, a másik meg nem. Ha az emberre veszélyes a sok kóbor kutya, akkor azokat ki kell írtani, majd, amikor már kevés van, akkor ivartalanítással szinten tartani. Közben pedig lehet környezetvédeni például a tiszta levegőért és tiszta kirándulóerdőkért, hogy amikor majd a kutyák eltakarítása után van értelme piknikezni, akkor legyen hol.

Paul Summers 2013.09.24. 21:58:02

@ZöldElla: "egy kóbor kutya halálra mart egy 4 éves gyermeket"

Hazudsz. Nem egy kutya volt és nem sima marásokról van szó, hanem a felismerhetetlenségig megcsonkolták a gyereket.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.09.24. 22:06:57

@Makkasz: "Verseny 1%-okért. Láttátok a reklámokat? Ki az a beteg lelkű ember, aki beteg gyermekek vagy éhezők helyett állatmenhelynek ad pénzt?"

érdemes felismerni a párhuzamot az kivégzésre váró aranyos kutyussal és a rákos gyerekkel reklámozó alapítványok között. Én például tanácstalan vagyok, hogy melyik alapítvány használja fel valóban a pénzt, és melyik költi a saját fenntartására évi néhány kegyes akció mellett.

ZöldElla 2013.09.24. 22:09:44

Olvassátok el azokon az oldalakon a cikkeket, amiket hivatkoztam... Nem fölényeskedem csak úgy tűnik jó pár embernek nem sikerült rájönnie, hogy a pirosan kiemelt részek továbbvisznek a hivatkozott oldalra és több szemszögből lehet olvasni a témáról.
Részeket kiemelni egy posztból és azt támadni lehet de szerintem értelmetlen.
Az emberi felsőbbrendűségi érzés pedig elszomorító. A többi faj nélkül az emberek sehol sem lennének.
A beteg gyerekek jobbára kapnak állami támogatást - most ne kezdjünk el Pető Intézetezni - míg a menhelyek és állatvédő szervezetek CIVIL szerveződések, egy kanyi, annyi se megy az adóból állatvédelemre. Ha nem lennének azok a beteg lelkű emberek, akik a menhelyeknek adják az 1%-ukat, akkor lehet, hogy nálunk is hasonló helyzet alakult volna ki, mint Romániában. Lehet fújni, köpködni, szidni a szerintetek sok hülyét de ŐK tesznek valamit és próbálják kontrollálni illetve menteni azt, amit lehet. Gondolkozzatok el ezen. Ha meg azzal jönne most bárki is, hogy akkor le kell lőni az összes dögöt az szintén csak az illető intelligenciájának alacsony hányadosát mutatja. Nem lesz senki hátránya ha elgondolkodik egy kicsit pár dolog összefüggésén és nem kezdi el szidni azokat, akik cselekszenek is valamit de másként gondolkodnak.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.09.24. 22:11:10

@ZöldElla: "Aki meg jön azzal, hogy az ember a legfontosabb, mint bármilyen más faj"

Az ember. Aki nem így gondolja, az menjen másnak :)

Most komolyan. Van értelme annak, hogy a saját gyerekeid sorsát rontod állatok érdekében? Elgondolkodtál azon, amit leírtál?

A környezetvédelemnek pontosan addig van értelme, amíg attól a gyerekeidnek jobb környezetet tudsz biztosítani.

ZöldElla 2013.09.24. 22:13:52

@flugi_: Olyan példát akartam írni, ami érzelmileg megérinti az embereket. Ha olyan hasonlatot írok, ami semmit nem vált ki az olvasóból akkor nem tudom érzékeltetni azt, hogy én például mit érzek, gondolok akkor, amikor azzal jönnek, hogy öljék meg tök mindegy hogy a kutyákat. Ha emberi példával jön valaki nem kell rögtön arra gondolni, hogy gránátvetővel kiirtaná az emberiséget és sötétzöld gondolkodással a dzsungelben él Maugliként. A szemléltetés volt a lényeg és ezek szerint jól sikerült.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.09.24. 22:15:27

@ZöldElla: "Az emberi felsőbbrendűségi érzés pedig elszomorító. A többi faj nélkül az emberek sehol sem lennének."

Voltak biológiából még középiskolában azok a tesztek, ahol ilyesfajta megállapításokra kellett írni, hogy igazak-e az állítások, és hogy van-e köztük logikai kapcsolat.

A valóság természetesen az, hogy az ember számára az emberi faj a legfontosabb, ÉS az emberek a többi faj nagy része nélkül rosszul járnának.

Tehát pontosan addig van értelme a fajokat védeni, amíg az az emberiségnek fontos.

A második mondatod tökéletesen értelmetlen lenne, ha komolyan vennénk az elsőt. Azt mondod, hogy az emberiség sehol sem lenne a többi faj nélkül? Naés, most mondtad, hogy nem az emberek a fontosak.

ZöldElla 2013.09.24. 22:16:02

@Paul Summers: Akkor csak eddig a mondatig jutottál a posztban? Pár szóval odébb írom, hogy pedofil ölte meg a kisfiút, nem pedig kutya.
De trollkodni úgy látom jó még ha a szövegértésed így kétségbe is vonható. :)

Csii 2013.09.24. 22:24:24

Hihetetlen, meghalnak a román kutyák. Ez aztán a hír :)
Tényleg nincs fontosabb dolog most ennél?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.09.24. 22:24:36

@ZöldElla: Tehát elismered, hogy a hasonlatod nem korrekt, hanem érzelmi manipuláció kísérlete, más szóval csúsztatás. Manapság (szerintem helyesen) erre nem divatos annyira büszkének lenni.

Érdemes elgondolkodni, hogy tényleg az-e a helyzet, hogy rákényszerülsz az érzelmi alapú kommunikációra a logikus érvelés helyett. Ha nem lehetséges találni meggyőző _érveket_, csak felületes hasonlóságokkal érzelmeket gerjeszteni, akkor az göröngyös terep. A politikusok szeretik az ilyen témákat.

nyirok 2013.09.24. 22:24:40

egy ifjú idealista kalandjai a valódi világban. a főszerepben a poszt írója

bes3 2013.09.24. 22:32:26

Nézzük csak a számokat. Hány embert harapott meg vajon kóbor kutya Bukarestben? Elsô adat szerinted: 2013-ban 16 000 eset. A belinkelt honlap így ír:"Bucharest's dog population has long been a scourge of the city. Last year alone there were 16,000 incidents of dog bites in the Romanian capital, and in the first six months of 2013 saw over 6,000 dog attacks. " Vagyis LAST YEAR, ha érted mit jelent 16000 esettel. Idén 6000 az elsô fél évben.
Ha már ekkora képed van a google translator használatával, legelább légy valamennyire pontos.

"A Bucharest hospital ..." csak szólok nem "A" bukaresti kórházat jelenti, hanem "EGY" bukaresti kórházat. Nem tudom hány van, de nyilván nem egy :)

Az hogy az állatvédô honlap "csak " 1100 esetrôl ír, kit lep meg... bár 1 is sok, fôleg ha láttál már elfertôzôdött, undorító örökre megmaradó kutyaharapást....

Makkasz 2013.09.24. 22:35:49

@flugi_: Ez teljesen igaz. Ha választani kill, akkor általam ismert alapítványnek adnám.

Szerencsémre és nem csak az 1%osok özül szoktam választani.

Azért amíg egy éhező gyerek van, egy beteg ember aki nem kapja meg a legjobb ellátást, biztos nem adnék kutyamentésre pénzt.

Kifordult a világ önmagából.

A kutya nem ember.

felka 2013.09.24. 22:39:48

@ZöldElla:
reménytelen ez.....reménytelen..

randomuser1 2013.09.24. 22:48:33

én amúgy itt pesten kiterjeszteném a kóbor macseszkák és galambokra is, kurvanagy állatvédő vok, de amikor látom, a szopornyicás rühes dög odaszarik a jáccótéri homokozóba, legszívesebben szeneslapáttal verném agyon.

bes3 2013.09.24. 22:48:33

Egyébként nem igazán látom át az ivartalanítási koncepciót: 64000 kutyát akarnak ivartalanítani (mennyi mûtéti idô egy ivartalanítás, fél óra? Akkor egy team 32 ezer óra alatt végez vele, ha 10 mûtô egy éven át naponta szünet nélkül 8 órát mûködik, akkor meg tudják csinálni.

És utána? 64 ezer kutya vissza az utcára? Mégis mit fognak enni? Mekkora kutyagumihegyet állítanak elô?

A reális megoldás más nem lehet mint a humánus irtás kikövetelése, illetve az önkénteseknek nincs megtiltva, nem is volt hogy befogják, ivartalanítsák és örökbeadják a kóbor kutyákat.

Természetesen az hiányzik nekem még a törvénykezésbôl hogy a kutya által okozott minden sérülésért a gazdi teljeskörû felelôsséget kelljen vállaljon. Mert könnyû más farkával a csalánt, befogadni szegény szerencsétleneket ("akik" legtöbbször nulla szocializációval rendelkezô vadállatok) aztán ha bekövetkezik a holland idillben a szomszédgyerek achilles-inának kutya általi, egész életre való elroncsolása, az "állatbarát" észlény csak forgatja ártatlanul a szemét, mintha ez nem lett volna borítékolható. Ne már megússzák, szerintem börtönben a helyük, mintha ôk nyomorították volna meg a gyereket személyesen.

vasvirag (törölt) 2013.09.24. 23:57:06

@ZöldElla: Nem kívánván politizálni, de az AI az épp egy Soros-féle szervezet a gyarmatok ellenőrzésére. Egy fikarsznyival sem jobbak, mint mondjuk a másik mocskos társaság, a 4 mancs.

maroz 2013.09.25. 08:17:26

@ZöldElla: Tényleg döbbentes a stílus, amiben nyomod. Hozzád képest a honi politikusok őszinte, tisztességes, talpig becsületes kisangyalok.

Mindig is tudtam, hogy a zöldek elvakult idióták, de így, hogy a saját szememmel is látom még döbbenetesebb.

Mondjuk ez így egy kicsit túlzás, mert közben meg az is lehet, hogy a "Zöldella" nick mögött egy túlmozgásos 13 éves kiskamasz rejtőzik. Sőt, jobban belegondolva csak ez lehet az egyedüli megoldás.

Track-R 2013.09.25. 09:05:26

Hát, azt hiszem én is irtáspárti vagyok. Szeretem a kutyákat, de ha emberi életet veszélyeztetnek, akkor lépni kell.
Amelyik kutya emberre támad közterületen, azt én magam ölném meg, akár Budapest közepén is.

antisystem 2013.09.25. 15:45:02

@maroz: "meg az is lehet, hogy a "Zöldella" nick mögött egy túlmozgásos 13 éves kiskamasz rejtőzik. Sőt, jobban belegondolva csak ez lehet az egyedüli megoldás." - nézd, azt nem tudom én se, hogy ki rejtőzik a Zöldella nick mögött, de azt a stratégiűt elég jól ismerem, amikor valaki egy vélemény megfogalmazója személyét kezdi támadni, így akarván lejáratni a véleményt magát.
Szóval azt nem tudom, hogy a "Zöldella" nick mögött hány éves jicsoda rejtőzik, de hidd el, kérlek, hogy 50-hez közel is lehet szívből rühelleni a "rendpárti, értékelvű" SZENNYET, illetve hát azt a mentalitást, amit ma ezekkel a bőven lejáratott szavakkal szokás jelölni... Szóval ha kutyákat akarnak irtani, én a kutyákkal vagyok...

maroz 2013.09.25. 16:19:00

@antisystem: "Szóval ha kutyákat akarnak irtani, én a kutyákkal vagyok..."

Díl! :)))

(Ha te vagy az a javíthatatlan szájkomcsi, aki ugyanezen a nicken nyomta az indexfórumon is a frankót akkor pluszban még a figyelmedbe ajánlanám a kutyák ivartalanítását is, mint opciót. Már ugye azért, hogy legyen egy újabb esemény, ahol sorsközösséget vállalhatsz az ebekkel. ;))

bambanő (törölt) 2013.09.25. 16:41:59

@aegithalos: hazudsz!

menj el jogi egyetemre, környezetjog vizsgán említsd meg, hogy az állatoknak vannak jogai, páros lábbal rúgnak majd ki és köznevetség tárgya is leszel, anekdoták fognak rólad keringeni a tanszékeken

az állatoknak nincsenek, mert nem is lehetnek jogai
fogalmilag kizárt hogy állatoknak jogai legyenek
az állatvédelem, környezetvédelem jogi szabályozása az ember környezethez illetve helytelen, de elterjedtebb megfogalmazással "egészséges környezethez" való jogából ered

neked, mint embernek van jogod a környezethez, ebbe beletartozik az állatvédelem, természetvédelem is

az állatvédelem nem az állatok jogait védi (állat nem lehet jogalany, nem lehetnek jogai, kötelezettségei), mert állatnak joga nem lehet, akármennyire is ezt hiszik a jogilag analfabéta, de sötétzöld emberek
jól hangzik, csak jogilag ilyen nincs

még egyszer javaslom a jogi tanulmányokat, megéri azt az 5 évet rááldozni, legalább nem beszélsz utána hülyeségeket jogi témában
bár neked lehet az sem használna

állatok védelmére vannak jogszabályok, igen
de azok nem az állatok nem létező jogaiból erednek
az jogi nonszensz lenne

fogd be a szád és tanulj az okosabbaktól
rád fér!

bambanő (törölt) 2013.09.25. 16:47:29

@belekotty: en.wikipedia.org/wiki/Prevalence_of_rabies#Israel

ha nem értesz valamihez, bekussolsz és nem szájalsz
mindenki jobban járna, ha ostobaságodnak nem adnál hangot, csak lejáratod magadat

a macska terjeszti a veszettséget, pont, a kóbormacskák meg aztán nagyon, mivel oltásuk nincs

továbbá:

"Unvaccinated cats who are allowed to roam outdoors are at the highest risk for rabies infection. Outdoor cats may, in the course of daily life, get into a fight with an infected wild animal or an infected stray dog or cat. And although widespread vaccination programs have helped to control rabies in dogs, feral cat populations remain a reservoir host for the rabies virus."

hoppá, na ki a gyökér?
megsúgom: te

bambanő (törölt) 2013.09.25. 16:49:18

@belekotty: "rabies - surprisingly,more reported rabies cases in the United States involve cats than dogs, although those cases are still much lower than the incidence of rabies in wild animals."

hoppá, a macska állomány jobban fertőzött, mint a kutyák

le kell mérgezni az összeset vagy kilőni a vérbe...

maroz 2013.09.25. 17:36:21

@bes3: Olvastad Joseph Hellertől az Isten tudját? A tízezer filiszteus előbőr összeszedésének a helyes módszertani megközelítésére gondolok. ;)

antisystem 2013.09.25. 17:40:41

@maroz: igen, én vagyok, és nem múlt idő - és na ja, általában marad a szájkarate, valamely okból az ilyen "rendpárti-értékelvű" fajta csak neten rázza ám a ....(p(h)allosát), face to face igencsak visszavesz magából a B-közép, ha a szemben álló nem egy 40 kilós lány...

És hát ivartalanítás... arra ugye leginkább a tesztoszteron-túltengéseseknek van szükségük, mielőtt nagyobb bajuk lesz... kutyában is, emberben is...

antisystem 2013.09.25. 18:09:33

@bambanő: "le kell mérgezni az összeset vagy kilőni a vérbe..." - egyszer kapnék el egy kutya/macskamérgezőt... de ugye azok is gyáva sunyi senkiháziak, akik csak a náluk lényegesen gyengébbekkel mernek kezdeni, de még azt is csak alattomosan...

maroz 2013.09.25. 19:09:15

@antisystem: No, akkor jó utat Bukarestbe, most olvastam, hogy az alkotmánybíróság átengedte a szeptember 10-én elfogadott törvényt (tényleg, ahhoz mit szólsz, hogy a posztíró ezt illetően is mekkorát hazudott? vagy az nem számít, elbírja az osztályharcz? ;)), szóval lesz dolgod és remélem olvasunk rólad az újságban, te hangember. ;)

antisystem 2013.09.25. 19:29:01

@maroz: tudod, van egy örök igazság, miszerint "gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan" - szóval nem valószínű, hogy én Romániába mennék, ez a blog is bizonyítja, hogy van itthon is probléma bőséggel...
Azt meg meg kell mondanom, hogy tök hibás úton jár, aki a "B-közép" mentalitással szemben a jogállami megoldást keresi...

maroz 2013.09.25. 19:50:36

@antisystem: Mondtam én, hogy te még mindig csak egy aranyos kis hangember vagy... ;)))

bambanő (törölt) 2013.09.26. 01:55:20

@antisystem: ezt a hozzászólást kár volt megírni
itt nem a te embergyűlöleted és elmebajod a téma, hanem a kóbor kutya kérdés

én a poszthoz kapcsolódó kommenteket írtam, tisztáztam, hogy az állatoknak jogai nincsenek, és mivel nagyobb a tudásom, mint a tied, irigy vagy

a kóbor állatokat el kell pusztítani!
semmi keresnivalójuk a természetben

antisystem 2013.09.26. 07:03:20

@bambanő: nézd, én nem általában az embereket gyűlölöm, hanem kifejezetten azt a csoportjukat, akik azt képzelik magukról, hogy joguk van eldönteni, kinek/minek hol van keresni valója, és hol nincs... viszont roppantul meg tudnak sértődni, ha más meg úgy látja, hogy nekik nincs keresni valójuk...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.09.26. 09:37:43

@antisystem: "Szóval ha kutyákat akarnak irtani, én a kutyákkal vagyok... "

Jelenleg Romániában a kutyák embereket akarnak megölni. Legyél inkább az emberekkel.

Én is itt vagyok 2013.09.26. 18:50:14

@aegithalos: Például elkezdeni az állatvédelmet. Chip program, gazdák büntetése, hogy ne érje meg neki az, hogy nem törődik a kutyájával. Mert azért kerül több tízezer az utcára mert párzanak és ez ott nem kívánatos szaporulathoz vezetett. Lehet még ivartalanítás, ami a kanok esetében csak rutineljárás és olcsó is.

Én is itt vagyok 2013.09.26. 18:51:57

@flugi_: Igen. Én is hallottam , hogy szervezkednek. Te figyú! honnan tudod, hogy mit akar egy kutya???

Én is itt vagyok 2013.09.26. 18:54:55

@antisystem:
Na mesélj. Mitől vagy te olyan nagy tudású?

zooey5 2013.09.27. 08:06:57

A kutyakat igy megolni barbarsag, tetszik vagy nem, attol fuggetlenul, h. a kialakult helyzetben "nem tehetnek mast", undorito es felhaborito. Az orszag, (a politikusok) nemtorodomsege hozta letre ezt az allapotot, csakis Romania felelos a romaniai allapotokert. Ezert nem kell meglepodni, h. kulfoldi allatbaratok tiltakoznak. Teljesen felesleges a hir kapcsan szajkaratet folytatni, arrol h. ki hogyan latja az emberi fajt az allatokhoz kepest. Romanianak az emberi fajhoz melto modon kene megoldani az altala kitermelt problemat. Ha nem igy tesz, masok tiltakozni fognak.

Globetrotter2014 2013.09.27. 08:25:14

@Én is itt vagyok: ezeknek már késő. Elvadult kutyát hiába chippelsz...

Sokaknak nem is volt gazdája.

Ezek olyan elvadult állatok, mint a mustangok amerikában a vadnyugaton. Csak ezek húst esznek.

Bármelyik nyugati vároról lenne szó, ha rátámadna és betelepedne pártíezer farkas, nam sokat szőröznének velük.

Itt igazából a töketlenkedés röhejes. Az is hpgy hagyták hogy elfajuljon a helyzet és az is hogy nem oldják meg legalább gyorsan.

aegithalos 2013.09.27. 10:02:29

@bambanő: ... Az az erdekes, hogy az elso benyomasom az volt, hogy normalis vagy. Tevedtem.

Egy torveny belinkelese hol hazugsag? A tobbi meg szorszalhasogatas.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.09.27. 10:02:41

@Én is itt vagyok: ugrik és harap, falkában. Elolvastad, hogy évi több ezer támadás történik? Te azt gondolod, hogy ezek mind első generációs kirakott kutyák, és mindegyik példányhoz létezik egy gondatlan gazdi, aki felelős?

aegithalos 2013.09.27. 10:03:54

@Én is itt vagyok: Elkezdtek. Minden kutyaba kotelezo chipet rakatni. A baj az, hogy ez Magyarorszag. Torveny van,a betartatast leszarjuk, mert nem lehet trafipaxszal elelnorizni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.09.27. 10:04:15

@zooey5: konstruktívabban? Mi lenne a számodra elfogadható megoldás?

aegithalos 2013.09.27. 10:12:01

@jewel79bp: Amikor ezt a "nyugaton mas a felfogas" dolgot hallom, akkor mindig eszembe jut jobaratom svajci piroson athajtos csekkje. Atment a piroson. 1-2 tizedmasodpeccel a valtas utan. Tudni, mert jott fenykep a csekkel, udarias levellel. Meg az idoeredmennyel. Merhogy a lampakra kamerak vannak pakolva. Es most jon a kerdesek:
Miert szereltek fel kamerat, ha a nyugati (Svajc az nyugat imo.) emberek erednedoen olyan mentalitasuak, hogy betartjak a szabalyokat? Tegyuk fel, hogy a kulfoldiek miatt. Volt egy olasz ismerosuk, az rendszeresen beleszart a szabalyokba (Mellekszal: Olaszorszag az nyugat?). Nem kapott csekket, mert olasz rendszammal csinalta. Aztan attert svajci autora. Es kapott. Tehat a svajci rendszamokra mukodik, masra nem.

Meggyozodesem, hogy az emberek egyformak, mi is pont olyan rendesek lennenk, ha nem csak a torvenyek leteznenek az orszagban, hanem a betarttatas is menne. Ha lenne tetje a dolgoknak. De nincs. Nem csak piroson athatjtassal meg kutyatartassal.

jewel79bp 2013.09.27. 11:00:20

@aegithalos: most komolyan nem tudom, hogy mit és hogy válaszoljak neked erre azért, hogy megértsd, szerintem benned is bőven van (negatív) előítélet a nyugattal szemben, de azért pár szóban megpróbálok reagálni.
Detroit: Tudod, az USA egy kontiensnyi ország. Vannak gazdagabb és vannak szegényebb államok, és van ott baromi sok dolog, ami nem jól megy, másik sok meg, ami igen. Előhozod Detroitot. Egy olyan várost, ami a hitelválság, az autóipari cégek csődje miatt becsődölt, az emberek menekülnek onnan, kb csak a feketék maradtak ott, meg a szegények, és baromi nagy probléma van a kidobott állatokkal. Akiken egyébként próbálnak segíteni, és nagyon is más szellemben, mint azt Romániában teszik. Detroitban is kilőhetnék egy hét alatt az összes kutyát, mégsem ez a döntés született... hanem baromi nagy erőkkel próbálják menteni őket. Egy magát megnevezni nem kívánó milliomos egy millió dollárral szállt be a detroiti kutyák ivartalanításába és mentésébe... Ennyit Detroitról.
Az olaszok mediterránok. Azt nem hasonlítgatnám Svájccal, bár a román helyzetnél talán még az olasz is jobb.
De Svájcban te soha, semmiféle körülmények között nem fogsz olyan helyet találni, ahol úgy kellene kilőni a kutyákat, mint Romániában. Pedig Svájcban is vannak hegyek...
A piros lámpa: Azért csak a svájci rendszámos gyorshajtót vagy szabálytalankodót büntetik meg, mert nincsenek határokon átnyúló egyezmények ezzel kapcsolatban. Magyarországon sem tudják behajtani a holland gyorshajtók csekkjeit, Ausztriában sem a lengyelekét. Bár pont most kezdenek ezzel kapcsolatban új törvényeket hozni, hogy Európán belül be lehessen jóval könnyebben hajtani a büntetéseket. Azért a piros lámpán néha áthajtók meg a kutyákat lemészárolók között összefüggést találni ilyen módon elég meredek. Tudod nem kifogásokat kell keresni, hanem megnézni azt, hogy ha valami valahol jól megy, az miért van, és a jó ötleteket átvenni. Nem szégyen másoktól tanulni.

bes3 2013.11.06. 21:25:27

www.independent.co.uk/news/uk/crime/lexi-branson-attack-mother-stabs-killer-dog-to-death-to-try-and-save-her-daughter-8923631.html

Repatriált kutyulimutyuli halálra marcangolta a család 4 éves kislányát a kulturált Nagy-Britanniában.

Gondoljuk meg ezerszer befogadunk-e egy zûrös múltú kóborkutyát.

bes3 2013.11.06. 21:27:03

Nem repatriált, hülye szó az itt. Menhelyrôl örökbe fogadott.
süti beállítások módosítása